Erdoğan'dan muhalefete popülizm tepkisi: "İstismar ettiler"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Yerel Yönetimler İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda kürsüye çıktı. Muhalefetin seçimlerde yürüttüğü kampanyayı eleştren Erdoğan, "Ucuz popülizm yaptılar, ekonomik sorunları istismar ettiler." dedi.

SİYASET 01.07.2024, 14:39 01.07.2024, 16:16 Hakan Öksüz
Erdoğan'dan muhalefete popülizm tepkisi: "İstismar ettiler"

AK Parti Yerel Yönetimler İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşuyor. Erdoğan, konuşmasında muhalefetin son seçimlerdeki tavrını eleştirdi. İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları...

"Muhalefet, popülizme dayalı bir kampanya yürüttü"

"Son seçimlerde ucuz popülizme kaydı muhalefet. Buna dayanan bir kampanya yürüttüler. Ortada deprem riski gibi ciddi bir sorun vardı. Bunun çözümüne ilişkin bir şey ortaya koymadılar. Ekonomik sorunları da son seçimde istismar ettiler. 31 Mart'ta Cumhur İttifakı olarak yüzde 40.5 oy aldık. Bunun muhasebesini kendi içimizde yapıyoruz. Bütün kademelerde gereken adımları atacağız."

"LGBT paçavraları ile belediye binalarını donattılar"

"Seçimler bitti, muhalefetin vaat yağmurunun sonu da geldi. 'Ucuzlatacağız' dedikçe bu sefer kendi partilerinden de çatlak sesler çıkmaya başladı. LGBT paçavraları ile belediye binalarını donattılar. Bundan başka icraat yapmadılar. Muhalefetin siyaset anlayışı, köklü şekilde değişmeye muhtaç. Yoksa bundan sonraki 5 sene boyunca benzer durumlarla karşılaşacağız."

"28 Şubat'ı hatırlatan uygulamaları istiyorlar"

"Muhalefet partilerinin içinde bazı radikal unsurlar var. 28 Şubat'ı hatırlatan bazı alışkanlıkları yeniden uygulamaya geçirmek istiyorlar. Buna izin verilmemeli. Muhalefetin akıl sahibi aktörleri, bu korkunç sahnelerin önünde geçmeli. Eski Türkiye'nin kötü alışkanlıklarını canlandıracak şeyleri engellemek için çaba göstermeliler." 

Kayseri'deki tecavüz haberi sonrası yaşanan olaylar

"Dün küçük bir grubun sebep olduğu olaylar, muhalefetin zehirli söylemlerinin sonucudur. Siyasi kazanım elde etmek için nefret siyasetine başvurulması acizliktir. Toplumda yabancı düşmanlığını ve sığınmacı nefretini körüklemek istiyorlar. Vandallık yaparak sokakları ateşe vermelerini kabul edemeyiz."

Başıboş köpek sorunu

"Milletimizin gündemindeki problemleri tek tek çözüme kavuşturacağız. Başıboş köpek sorunu da bunlardan biri. Düzenlemenin son rötuşlarını yapıyoruz. Bunun yasalaşması ile beraber yerel yönetimlere büyük iş düşecek. Bunun için gerekli desteği vereceğiz."

Yorumlar (0)