Cumhurbaşkanı Erdoğan: “AK Parti kutuplaştırma siyasetinden uzaktır”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, AK Parti'nin kuruluşundan bu yana kutuplaşma ve kamplaşma siyasetinin tarafı olmadıklarını belirtti. Türkiye'yi 85 milyon vatandaşıyla bir bütün olarak kucakladıklarını ve hiçbir zaman ayrımcılık yapmadıklarını vurguladı. Buna ek olarak Erdoğan, CHP’yi de eleştirerek, “Dilini söylemini siyaset tarzını düzeltecek olan muhalefettir. Bizim çabamız aslında muhalefeti normalleştirmektir. Yani yumuşaması gereken normalleşmesi gereken muhalefettir” dedi.

SİYASET 26.06.2024, 14:10 Melina Ay
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “AK Parti kutuplaştırma siyasetinden uzaktır”

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan satırlar şu şekilde:

“Zalimlere boyun eğmeyiz”

Erdoğan, İsrail'in bayram döneminde de sivillere saldırmaya ve çocukları hedef almaya devam ettiğini belirtti. “Yüzlerce Filistinli kardeşimiz şehit oldu. 38 bini aşkın şehidimizi rahmetle anıyorum” diyen Erdoğan, Türkiye'nin tarih boyunca Filistin'e destek verdiğini vurguladı. Avrupa'da farklı görüşler dile getirenlere karşı, Türkiye'nin her zaman adaletin yanında olacağını ve zalimlerin karşısında duracağını ifade etti. Daha sonra da, “Kimse bizden zalimlere boyun eğmemizi beklemesin” şeklinde konuştu.

“Ortadoğu ve İslam dünyası sessiz kalmasın”

Erdoğan, İtalya ve İspanya ziyaretlerinde Gazze'deki zulmü gündeme getirdiğini dile getirdi. İsrail'e karşı en etkili cevabın Filistin devletinin tanınması olduğunu vurgulayan Erdoğan, bu yönde alınan 149 tanıma kararının öneminin altını çizdi. Erdoğan ayrıca, Gazze'yi tahrip eden İsrail'in şimdi Lübnan'a yöneldiğini ve Netanyahu'nun savaş planlarının büyük bir felakete yol açabileceğini söyledi. Ortadoğu ve İslam dünyasının bu duruma tepkisiz kalmaması gerektiğini, ancak İslam ülkelerinin sessizliğini üzülerek gözlemlediğini söyledi.

“Çıkarcılar halkın acısını istismar ediyor”

Erdoğan, bayram tatilinde otoyolları kullanan araç sayısının 21 milyonu aştığını belirtti. Ulaştırma yatırımlarının amacının, sevdikleri buluşturmak ve konforlu seyahat imkanı sağlamak olduğunu vurgulayarak, bu yatırımların karşılığını fazlasıyla aldıklarını ifade etti. Diyarbakır ve Mardin'deki yangınlarda hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet dileyen Erdoğan, 15 insanın kaybettiği felaketle ilgili duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Yangınla mücadelede devletin büyük özveri gösterdiğini belirterek, bazı çıkar peşinde olanların ise halkın acısını istismar ettiğini vurguladı. Mardin Valiliği'nin çirkin bir provokasyonun önüne geçtiğini belirten Erdoğan, Portekiz maçı sonrasında ortaya çıkan provokatif eylemleri kınadı ve bu tür davranışların masum olmadığını belirtti.

Türkiye-Çekya maçı

Erdoğan, milli futbol takımının bu akşam tarihi bir zafer elde edeceğine olan inancını dile getirdi. Takım için desteklerini ileten Erdoğan, 85 milyon olarak bu akşam dualarla A Milli Futbol Takımı'nın yanında olacaklarını ifade etti.

“AK Parti asla gerilim siyaseti gütmedi”

AK Parti'nin kurulduğu günden itibaren kutuplaşmanın kamplaşmanın tarafında olmadığını söyleyen Erdoğan, asla gerilim siyaseti gütmediğini ifade etti. Türkiye'yi 85 milyon vatandaşıyla bir bütün olarak kucakladıklarından bahseden Erdoğan, hiçbir zaman ayrımcılık yapmadıklarını vurguladı ve şöyle devam etti:

"Vatandaşımızın rengine, diline, dinine ve yaşam tarzına hiçbir zaman bakmadık. Bizim siyasetimiz insan odaklı siyasettir. Her seçimde milletimizin yoğun tercihine mazhar olmamızın nedeni budur."

“Muhalefetle ittifak olmaz”

Erdoğan kendilerine yapılan saldırılarda ne kendilerinin ne de hukukun yanında olduklarını eleştirdi. Erdoğan, muhalefete olan eleştirilerini açıklamasının devamında şu şekilde sıraladı:

“Sıkılı yumrukları açacak olan muhalefettir. Hançerleri kınına koyacak olan muhalefettir. Dilini söylemini siyaset tarzını düzeltecek olan muhalefettir. Bizim çabamız aslında muhalefeti normalleştirmektir. Yani yumuşaması gereken normalleşmesi gereken muhalefettir. İktidar partisi ve ana muhalefet partisi arasında siyasi ittifak olmaz. Uzlaşı olur, yumuşama olur ama ittifak olmaz. Biz de zaten böyle bir çaba içerisinde değiliz”

“Eleştirinin sınırını aşıyorlar”

Erdoğan tüm çabalarına rağmen muhalefetin buna kayıtsız kaldığını söyleyerek, “Tüm çabalarımıza ve samimiyetimize rağmen muhalefetin verdiği tepkilere bakıyoruz. Karşı tarafın ciddi bir anlayış sorunu olduğunu görmekteyiz. 22 yıldır CHP'den hoşgörü veya nezaket görmedik, bunun bize hiçbir zararı olmadı. Siyasi çıkar peşinde de değiliz, ancak parti ve Cumhur İttifakı'na yönelik saygısızlıklara göz yummayacağız. Nazik ve uyumlu olabiliriz, ama boyun eğen sessiz bir kalabalık da değiliz. Şimdi sürekli suç ortağı arıyorlar. Gerçek suç ortaklarına bakmaları gerekiyor, kent uzlaşısı masallarını kimlerle yürüttüklerini sorgulamaları lazım. Muhalefetten eski alışkanlıklarını bırakıp normalleşmelerini bekliyoruz. Eleştirilerin sınırlarını aşan saygısız ifadelere izin vermemiz mümkün değil. Kimseyi başarı hikayemize ortak etmeyeceğiz” açıklamalarına yer verdi.

“Bu tuzağa düşmeyeceğiz”

Milliyetçi Hareket Partisi ile omuz omuza yürüdüklerini söyleyen Erdoğan, yapılan saldırılara ‘eyvallah’ demeyeceklerini kaydetti. “Bitleri kanlanan FETÖ'nün tetikçi kalemleriyle nereye varılmak istendiğini çok iyi biliyoruz” diyen Erdoğan, kendisine ve Bahçeli’ye saldırıların farkında olduklarını ifade etti. Erdoğan, kendilerini hedef tahtasını oturtan konunun MHP'den ziyade Cumhur İttifakı olduğunu söyledi ve açıklamasını şu şekilde sonlandırdı:

“Bu tuzağa düşmeyeceğiz. Cumhur İttifakı, 15 Temmuz gecesi darbecilere karşı kurulmuş ve sapasağlam ayaktadır. CHP'nin eski kötü alışkanlıklarından vazgeçmesini istiyoruz”

Yorumlar (0)