CHP lideri Özel'den Kılıçdaroğlu'na "hançer" yanıtı: "Kimse masum değildi"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sinan Ateş'in cinayetine ilişkin MHP'ye yönelik eleştirilerde bulundu. Sokak hayvanları konusunda AK Parti'nin sunacağı kanun teklifini beklediklerini kaydeden CHP lideri, kısırlaştırmaya bir an önce başlanması gerektiğini savundu. Özgür Özel, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Hançerlendim" açıklamasına da cevap verdi.

SİYASET 30.05.2024, 16:18 Hakan Öksüz
CHP lideri Özel'den Kılıçdaroğlu'na "hançer" yanıtı: "Kimse masum değildi"

Çankaya Belediyesi Yılmaz Güney Sahnesi'nde gerçekleştirilen "21'inci Yüzyılda Yeni Sosyal Demokrat Paneli"nin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Hançerlendim" açıklamasına ilişkin konuştu.

"Kimseye vefasızlık etmedik"

CHP lideri Özgür Özel, "Kimseye vefasızlık etmedik. 2023'te kolektif bir başarısızlık yaşadık. O süreçte kimse masum değildi. Umudu kaybettikten sonra bizden bekleneni yaptık. Bizden beklenen ilerlemekti. Değişimi hayata geçirdik." ifadelerini kullandı.

Sokak hayvanları konusu

Sokak hayvanları düzenlemesi ile ilgili konuşan Özgür Özel, "Öldürmek çare değil. AK Parti'nin nasıl bir kanun teklifi sunacağını görmek lazım. Başka bir canlının ölümünün vadesini öne çekmek, fanilerin işi değil. Birilerinin 'uyutma' kararı alarak milyonlarca canın öldürülmesine müsaade etmeyiz. Kısırlaştırma kampanyası, ülke genelinde başlatılmalı. Hayvan Hakları Fonu kurulmalı. Spor Toto, Spor Loto ve at yarışından edinilen gelirlerle bu fona katkı yapılmalı. Geç kalınan kısırlaştırma işlemi de bu katkılarla gerçekleştirilmeli." dedi.

MHP'li Semih Yalçın'a Sinan Ateş tepkisi

Sinan Ateş cinayeti hakkında konuşan MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "Partimizle alakası yok. Belgeniz varsa mahkemeye gidin." şeklindeki sözlerine tepki gösteren Özgür Özel, "Elinde belge olan biri var, o da İçişleri Bakanı. Her nedense CHP yerine MHP'ye gidiyor. Görüşmenin ardından MHP'nin önceki dönem milletvekili görevden alınıyor. Elinde belgesi olan kişinin hangi partiye gittiğine, o partide yapılan işlemlere ve hangi konunun konuşulmasının engellendiğine bakın." vurgusunu yaptı.

"Partinin içi karışmasın cenazeyi yerde bıraktılar"

Özel, "MHP'nin içindeki bazı odaklar, CHP ile çatışmak istiyor. CHP ile kavga etmedikleri zaman kendi içinde kavga ediyorlar. Bir düşman yaratmak ve kavga etmek istiyorlar. Sinan Ateş, Ankara'nın orta yerinde torbacılara vurduruldu. Partinin içi karışmasın ya da ittifaka zarar gelmesin diye adeta cenazeyi yerde bıraktılar. Benimle kavgaya tutuşarak sorumluluklarını gizlemeye çalışmasınlar. Bir camianın töhmet altında kalmaması isteniyorsa o partide bu cinayetle ilgili herkes hesap vermeli." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)