CHP lideri Özel'den erken seçim açıklaması

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, katıldığı televizyon yayınında erken seçim çağrısı yapıp yapmayacağını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yapacağı görüşmenin yeri ve zamanından bahseden Özel, düzenleyecekleri büyük emekli mitingine de değindi.

SİYASET 22.04.2024, 14:14 Hakan Öksüz
CHP lideri Özel'den erken seçim açıklaması

Bir televizyon kanalının canlı yayınına katılan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, gündemin sıcak başlıkları hakkında konuştu. 31 Mart'taki yerel seçimlerindeki başarıyı değerlendiren Özel, "Millet, 'patron benim' dedi. Tek başımıza yüzde 38 oy alarak birinci parti olduk. 10 ay önce yüzde 51 oy alan AK Parti ise ikinci sıraya indi." dedi.

"Şu an için erken seçim çağrısı yapmayacağım"

Erken seçim konusundaki tartışmalara değinen CHP lideri Özel, "Yerel seçim sürecinde biz millete çıkıp ne dedik? 'Bunlara sarı kart gösterin, bu bir genel seçim değil' demedik mi? Şimdi çıkıp da erken seçim diye tutturursan, sana oy veren vatandaş 'Hani bu sadece yerel seçimdi? Sarı kart göstersek yeterdi' demez mi? Dolayısıyla erken seçim çağrısı yapmayacağım. Bununla birlikte vatandaş perişan olmaya devam ederse ve erken seçim isterse o zaman 'Haydi seçime' diyebilirim." ifadelerini kullandı.

"Büyük bir emekli mitingi düzenleyeceğiz"

Vatandaşların sesinin duyulmamaya devam edilmesi durumunda erken seçimin söz konusu olabileceğine işaret eden Özel, "Yerel seçim sonuçları üzerinden bir yerel seçim çağrısı yapmayacağım ama milleti dinlemeye devam edeceğim. Emeklilerin hali çok kötü. Yakında emekli mitingi düzenleyeceğiz, çok büyük olacak. Mitingin ne zaman ve nerede yapılacağını belirleyeceği. Emeklilerin sesini duyuracağız." diye konuştu. 

Bakan Özhaseki'ye sert çıktı: "Söylenir mi böyle şey?"

Kayseri'de konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki'nin, "Yemyeşil, zümrüt gibi bir memlekete sahiptik. Şimdi ne hale geldi." şeklindeki açıklamasını eleştiren CHP lideri, "İnsan biraz utanır. Söylenir mi böyle şey? Ne olduysa sizin yüzünüzden oldu. Özhaseki açıp baksın. Birçok kentin yüzde 65-80'i maden alanı olarak işaretlenmedi mi? Maden çıkarılmasına elbette düşman değiliz ancak ülkeyi vahşi madencilik yapan yabancı şirketlere teslim etmenin karşısındayız. Anadolu'yu bu duruma getiren, kendi mensup olduğu partidir." ifadelerini kullandı.

Görüşme nerede yapılacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yapacağı görüşme hakkındaki soruya da yanıt veren CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "Partinin yetkili organlarıyla bunu konuştum. Şimdi ise CHP'nin eski liderleri ile istişare edeceğim. Önemli bir paradigma değişiminin eşiğindeyiz. 22 yıl boyunca birbirine temas etmeyen iktidar ve muhalefet arasında önemli bir görüşme olacak. Daha önce CHP Genel Başkanlığı yapmış büyüklerimden de görüş alacağım. Sonra Sayın Erdoğan'dan randevu talebimiz olacak. Bu görüşme Çankaya Köşkü'nde yapılırsa çok şık olur. Bununla birlikte Meclis, Beştepe ya da AK Parti Genel Merkezi'nde de görüşebiliriz." dedi.

"Asgari ücrete yılda dört defa zam yapılması gerekiyor"

AK Parti'den devraldıkları belediyelerin borçlarından mülakatların kaldırılmasına kadar pek çok konuyu gündeme getireceğini söyleyen Özel, "Bu belediyelerin toplam borcu 100 milyar lirayı bulabilir. Sayın Cumhurbaşkanı ile bu borçların nasıl ödeneceğini konuşacağız. Yurt dışından bulduğumuz önemli krediler var. Sayın Cumhurbaşkanı'nın bir imzasına bakar. O konuyu masaya taşıyacağız. Asgari ücrete yılda dört defa zam yapılması gerekiyor. İktidar olunca bunu sağlayacağız." değerlendirmelerini yaptı.

Yorumlar (0)