Bakanlıktan CHP’li Başarır’a tepki: İddiaları reddediyoruz

Hazine ve Maliye Bakanlığı, CHP'li Ali Mahir Başarır'ın Bakan Şimşek'in eviyle ilgili iddialarını reddederek, bu iddiaların haksız ve siyasette öne çıkma çabası olduğunu belirtti.

SİYASET 04.07.2024, 20:37 05.07.2024, 17:45 Şeyda Gül
Bakanlıktan CHP’li Başarır’a tepki: İddiaları reddediyoruz

Bakanlık, CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır'ın TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Bakan Mehmet Şimşek hakkında ortaya attığı iddialara ilişkin bir açıklama yaptı. Açıklamada, Başarır'ın 4 Temmuz 2024 tarihinde dile getirdiği iddiaların haksız ve mesnetsiz olduğu vurgulandı.

2007 yılında satın aldığı iddia edildi

Bakanlık açıklamasında, Mehmet Şimşek'in 2007 yılında siyasete girmek için yurt dışındaki üst düzey yöneticilik görevinden kesin dönüş yaptığı ve yurt dışındaki birikimleriyle halen oturduğu evi 2007 yılında satın aldığı belirtildi. Ayrıca, 2020 yılında, Bakan Şimşek'in kabinede olmadığı dönemde, konutunun zemin katında aşırı nem nedeniyle zorunlu su izolasyonu tadilatı yapıldığı, ancak bu tadilatın iddialarda bahsi geçen firma tarafından gerçekleştirilmediği ifade edildi.

Açıklamada, "Sayın Bakanımız Mehmet Şimşek'e yönelik yakışıksız isnat ve imalarla, haksızca siyasette öne çıkmaya çalışan zihniyeti ve Bakanımızı küçük düşürmeye yönelik iddiaları reddediyoruz" denildi.

Yorumlar (0)