Bahçeli verdi veriştirdi: "Uçuk kaçık normalleşmeye karnımız tok"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, grup toplantısında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i eleştirdi. İsrail'in Gazze ve Refah'ta yaptığı vahşet için kelime bulamadığını söyleyen Bahçeli, Netanyahu'dan "Caniyahu" diyerek bahsetti.

SİYASET 28.05.2024, 11:55 Hakan Öksüz
Bahçeli verdi veriştirdi: "Uçuk kaçık normalleşmeye karnımız tok"

Partisinin haftalık TBMM grup toplantısında kürsüye çıkan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, gündemin sıcak başlıklarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

İstanbul'un 29 Mayıs 1453'teki fethini 571'inci yıldönümünü kutlayacaklarını hatırlatan Bahçeli, "Bu şehir, 571 yıl önce zincirlerinden kurtularak Türk milletine kavuştu. İstanbul, Türklerin cihan hakimiyetinin ilk merkezidir. Bu şehir için kurulan kızıl elma hayalleri, 571 sene önce gerçeğe dönüştü." dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na "ballı börekli Roma gezisi" tepkisi

İstanbul'un fethi ile başladığı sözlerine, CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye yönetimini eleştirerek devam eden Bahçeli, "İstanbul'un şimdilerde geldiği ızdıraplı hâl, bizi üzüyor. İBB yönetimi, fethin kazanımı olan bu kenti yüzüstü bırakmıştır. Kötü bir yönetim, şehre hâkim oldu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, ballı börekli Roma gezisinden sonra israftan bahsetmesin, kimseyi inandıramaz." ifadelerini kullandı.

"İsrail'in vahşetini anlatacak kelime yok"

İsrail'in Gazze ve Refah'taki saldırılarına değinen Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Oradaki tablo kahredici boyutlara ulaştı. Birleşmiş Milletlerin kampına savaş uçakları ile ölüm yağdırdılar. Caniyahu (Netanyahu) başta olmak üzere tüm Tel Aviv yönetimini öfkemle lanetliyorum. Savaş hukukuna sığmayan katliamlar yapan İsrail'in vahşetini anlatacak kelime yok." diye konuştu.

"İslam ülkelerinin bohem idarecileri, geceleri rahat uyuyabiliyor musunuz?"

İsrail'in saldırıları karşısında İslam dünyasının ayağa kalkması gerektiğini vurgulayan Bahçeli, "Bundan sonra 'bana dokunmayan yılan bin yaşasın' diyenler, zalimin zulmüne de zımnen de olsa onay vermiş olur. İslam ülkelerinin bohem idarecileri, Allah korkusunu sözde hatırlıyor. Geceleri rahat uyuyabiliyor musunuz? Filistin gittikçe daha fazla ülke tarafından tanınıyor. Bu gidişat çığ gibi büyümeli. Demokrasiden söz eden tüm devletler, buna duyarlı olmalı." dedi.

ABD'ye PKK ile FETÖ tepkisi

Terör örgütü PKK ile FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'e sahip çıkan ABD'ye tepki gösteren MHP lideri, "ABD için başka ülkelerde yaşanan terörizm, politik bir enstrümandan ibaret. ABD bir an önce terör ile arasına kalın bir çizgi çekmeli. Terörist Gülen'i Türkiye'ye teslim etmeli. PKK ve YPG ile arasındaki bağı koparmalı. Koparmak istemiyorsa da o teröristleri kendi ülkesine almalı." ifadelerini kullandı.

"Özgür Bey önce DEM Parti ile arasına mesafe koymalı"

Sözlerini CHP'yi eleştirerek noktalayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Noamralleşmesi gereken bir şey varsa o da muhalefet partilerinin kendileridir. Uçuk kaçık yumuşamaya karnımız tok. Özgür Bey önce DEM Parti ile arasına mesafe koymalı, daha sonra normalleşme istemeli. Çürük tahtaya çivi çakmaya çalışıyor CHP." vurgusunu yaptı.

Yorumlar (0)