Akşener ve Erdoğan’ın sürpriz görüşmesi sona erdi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İYİ Parti eski Genel Başkanı Meral Akşener'in Beştepe'deki sürpriz görüşmesi 40 dakika sürdü. Görüşme ile alakalı herhangi bir açıklama yapılmadı.

SİYASET 05.06.2024, 12:55 05.06.2024, 19:57 Şeyda Gül
Akşener ve Erdoğan’ın sürpriz görüşmesi sona erdi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İyi Parti'nin eski Genel Başkanı Meral Akşener'i Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti. Görüşme, siyasi kulislerde büyük yankı uyandırdı ve perde arkasında neler konuşulduğuna dair pek çok spekülasyon yapıldı.

İyi Parti Genel Merkezi'nde yapılan açıklamalarda, "Devlette ve siyasette bulunmuş olanların bu tür görüşmeleri yapması doğaldır" yorumu yapıldı. Ancak, bu görüşmeden genel merkezin haberi olmadığı ortaya çıktı.

Randevunun İyi Parti'nin grup toplantısına denk gelmesi ve haber verilmemesi partide tartışma konusu oldu. İyi Parti cephesinden dikkat çeken bir paylaşım da Lütfü Türkan'dan geldi. Türkan, "Koşu bittikten sonra koşan atlar vardır ya; onlara madalya vermiyorlar" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'dan Akşener'e telefon

Akşener, İYİ Parti Genel Başkanlığı'na aday olmayacağını açıkladıktan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisini aradığı ve bu yüz yüze görüşmenin temelinin o gün atıldığı belirtiliyor.

Görüşmenin gündem maddeleri

Görüşmenin bir istişare niteliğinde olacağı, yerel seçim sonuçlarının değerlendirileceği ve yeni anayasa çalışmaları için Akşener'in görüşlerinin alınacağı söyleniyor. Akşener'in, eski bir bakan ve genel başkan olarak İyi Parti'den daha büyük bir figür olarak görülmesi, bu tür görüşmelerin normal karşılanmasını sağlıyor.

Meclis'teki aritmetikte küçük partilerin varlığı, siyasetin 2028'e doğru nasıl şekilleneceği konusunda önemli ipuçları veriyor. Özgür Özel ve Erdoğan görüşmesiyle başlayan normalleşme sürecine Dervişoğlu'nun eleştirileri ise kutuplaştırma olarak değerlendiriliyor.

Siyaseti bırakmadı

Akşener'in siyasete dönmesi konusunda yakın çevresi, "Akşener İyi Parti Genel Başkanlığı'nı bıraktı ama siyaseti bırakmadı" yorumunu yaptı. Bu da Akşener'in siyasi arenada hala aktif bir rol oynayabileceğine dair işaret olarak değerlendirildi.

Çiller'in cenazesine katılmıştı

İYİ Parti eski lideri Meral Akşener, 1 Mayıs'ta görevi Müsavat Dervişoğlu'na devretmesinin ardından kamuoyunun karşısına çıkmamıştı. Akşener, pazartesi günü eski Başbakan Tansu Çiller'in eşi Özer Çiller'in cenaze törenine katılarak yeniden dikkatleri üzerine çekti.

Yorumlar (0)