Onaylı Randevu Sistemi'nde kapsam genişledi

Sağlık sisteminde uygulamaya geçirilen Onaylı Randevu Sistemi'nin kapsamı genişletildi. Tetkik amaçlı görüntüleme işlemleri de uygulamanın kapsamına alındı. Peki yeni uygulama ne zaman geçerli olmaya başlayacak? Randevudan önce onaylama işlemleri en geç ne zaman yapılacak? Randevulara uymayanlar nasıl kısıtlamalarla karşı karşıya kalacak? Uygulamadan muaf tutulacak gruplar hangileri? İşte detaylar...

SAĞLIK 26.06.2024, 11:38 Hakan Öksüz
Onaylı Randevu Sistemi'nde kapsam genişledi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın üzerinde ısrarla durduğu hastane randevularına uyma konusu, sağlık alanındaki önemli tartışmalardan birine dönüştü. Bakan Koca uyulmayan randevulardan, vatandaş ise haftalar sonrasına verilen randevulardan muzdarip. Acil sağlık sorunları için hekime başvurmak isteyen insanların yakın tarihli randevu bulamaması, sistemde sıkıntılara yol açtı.

Tetkik amaçlı görüntüleme işlemlerini de kapsayacak

Uygulamaya geçirilen Onaylı Randevu Sistemi, Bakan Koca tarafından duyurulmuştu. Edinilen bilgilere göre sistemin kapsamı genişletildi. Bundan böyle Onaylı Randevu Sistemi sadece muayeneleri değil, tetkik amaçlı görüntülemeleri de kapsayacak. 

Uygulama ne zaman geçerli olmaya başlayacak?

Tetkik amaçlı görüntüleme işlemleri hakkında merak edilen sorulara yanıtlar verildi. Uygulamanın 24 Haziran Pazartesi gününden itibaren alınan randevular için geçerli olacağı kaydedildi. Randevuya gelemeyecek hastaların, erken bir tarihte randevu iptali yapara yeni hastalara yer açması için başlatılan uygulama sayesinde tekrarlayan tetkikler ve zaman kaybı önlenecek.

Randevuların onaylanacağı en geç tarih

Randevu tarihinden en geç 2 gün önce randevuya gelip gelinmeyeceğine dair onay verilmek zorunda. Bu onaylama işlemi, randevudan 2 gün önce saat 20.00'ye kadar gerçekleştirilmek zorunda. Söz konusu işlem, mobil uygulama ya da www.mhrs.gov.tr sitesi, "Alo 182 Çağrı Merkezi" ve SMS üzerinden yapılabilecek.

Randevuya gitmeyenlere 15 gün kısıtlaması

Randevusunu son onay tarihine kadar onaylamayan hastaların randevusu iptal edilecek. Randevusuna gitmeyen kişiler, 15 gün boyunca aynı işlem için randevu alamayacak. Hastane, bu kişiler için yeni randevu verebilecek.

Uygulamadan muaf tutulacak gruplar

Peki bu uygulamadan muaf tutulacak herhangi bir grup var mı? Kanser hastaları ile da 65 yaş üstü hastalar, söz konusu uygulamadan muaf olacak. Bu grupta yer alan kişiler, herhangi bir kısıtlama olmaksızın istedikleri zaman randevu verebilecek.

Yorumlar (0)