Yıldız Tilbe hayranı olan Ceylan Ertem neden ters düştüklerini açıkladı

Şarkıcı Ceylan Ertem, yaklaşık üç yıldır neden Yıldız Tilbe'nin şarkılarını seslendirmediğini sosyal medya hesabından yaptığı bir açıklama ile aydınlattı.

MAGAZİN 24.06.2024, 10:18 25.06.2024, 09:06 Melina Ay
Yıldız Tilbe hayranı olan Ceylan Ertem neden ters düştüklerini açıkladı

Son dönemin popüler isimlerinden Ceylan Ertem, bir süredir Yıldız Tilbe'nin şarkılarını seslendirmemesiyle ilgili merak edilenlere sosyal medya hesabından açıklık getirdi. Ertem, “Hayatımda sadece bir Yıldız Tilbe cover'ı söyledim, o da 'El Adamı'ydı. Bu şarkıyı harika bir şekilde düzenledik ve Yıldız abla da 'Bu artık senin şarkın' diyerek bana hediye etti. Üstelik iki özgün bestesini de bana hediye etti ve bu şarkıları büyük bir keyifle kaydedip çaldık. Yıldız abla beni dinledi, sevdi ve bir akşam beni aradı. Bu tanışma benim girişimim değildi, onun araması beni çok mutlu etti ve hemen şarkı hediye etmesi beni çok sevindirdi” dedi.

“Yıldız Tilbe’yi çok severdim”

Ünlü şarkıcı açıklamasını, “Yıldız Tilbe'yi çok severdim. Hem kalemini, hem sesini, hem de birçok konuda sergilediği duruşunu beğenirdim. Olağanüstü zeki ve anarşist bir kişiliği vardı, bu yüzden ona hayrandım. Ancak, hayvan hakları konusunda onunla aynı fikirde değilim ve bu benim için çok önemli bir konu. Hala benim gözümde en iyi şarkıcılardan ve en iyi hissederek şarkı yazarlarından biri. Onun gibisi nadir bulunur. Fakat son üç yıldır onun şarkılarını söylemiyorum çünkü savunduğu bazı şeyler beni çok üzdü” şeklinde sürdürdü.

“Öyle bir durumda annem bile olsa ilişkimi keserim”

Ertem, “Yaklaşık üç yıldır Yıldız Tilbe'nin şarkılarını söylemiyorum çünkü savunduğu bazı görüşler beni derinden üzdü. 'Ekmek yediği kaba pisledi' diyenlere cevabım şu: 'Eğer biri, annem bile olsa, 'Köpekler zehirlensin' derse ilişkimi keserim. Bu konuda hiç taviz vermem.' Herkesin bazı kırmızı çizgileri vardır ve benimki de bu” ifadelerini kullandı.

“Bana kattıkları için minnettarım”

Ertem açıklamasının devamında şöyle konuştu:

“Yıldız ablanın şarkılarını söylememem, onun değerinden hiçbir şey eksiltmez. Zaten 'El Adamı' şarkısını ondan daha iyi yorumlayan olmadı, belki de hiçbir şarkısını. Fikir ve duruş farklılıkları yaşayabiliriz, bu normal. Bana kattıkları ve verdiği hediyeler için her zaman minnettarım”

“20 yıldır et yemiyorum”

Ertem hassasiyetini açıkça belli ederek şu ifadelere yer verdi:

“Ben, Ceylan Ertem, olduğum için böyleyim. 2006'dan bu yana 10 albüm çıkardım ve bu albümlerde pop, caz, funk, disco, arabesk ve türkü gibi çeşitli türlerde eserler yer aldı. Bu çeşitliliği tutarsız bulabilirsiniz, ancak tutarlılığım bazı konulardaki duruşum ve hassasiyetimdir. Bunu gururla söylüyorum!

20 yıldır et yemiyorum. Barınaktan kurtardığım 6 köpek ve 5 kedim var, ayrıca gücüm yettiğince birçok hayvana yardım etmeye çalışıyorum. Bu dünya, bana göre, hayvanlar için bir cehennemdir ve insanlık da en vicdansız varlıktır.”

“40 yaşında istediğim kararı alma hakkına sahibim”

Şarkıcı Ertem açıklamalarını şu ifadelerle sonlandırdı:

“40 yaşımda bazı kararlar alma hakkına sahibim. İzin verirseniz, istediğim şarkıyı söyleyip istemediğimi söylemeyebilirim. Zaman geçtikçe ve yollardan geçtikçe değişiyorsunuz. Bazı insanlarla yan yana duramaz hale geliyorsunuz. Bu kadar basit. Sen de değişebilirsin ve belki o da artık senin şarkılarını söylemeni istemeyebilir.

Yıldız Tilbe, binlerce isimden çok daha büyük bir şarkıcı ve şarkı yazarıdır. Bu değişmez bir gerçektir. Ancak, onun düşünce yapısını artık paylaşmıyorum. (Ne zaman köpeklerin öldürülmesi gerektiğini söylese, içim acıyor. Keşke böyle olmasaydı ama oldu.) Saygılar.”

Yorumlar (0)