La Casa de Papel'in Berlin'inden Gazze için dayanışma çağrısı

Ünlü ‘La Casa de Papel’ dizisindeki Berlin rolüyle tanınan İspanyol aktör Pedro Alonso O’choro, Gazze Şeridi’ndeki krize dikkat çekti. O’choro, 7 Ekim 2023’ten bu yana süren İsrail saldırılarına karşı Filistin halkıyla dayanışma mesajı verdi.

MAGAZİN 30.06.2024, 12:33 01.07.2024, 09:35 Melina Ay
La Casa de Papel'in Berlin'inden Gazze için dayanışma çağrısı

Dijital platform Netflix’te yayımlanan “La Casa de Papel” dizisinde Berlin karakteriyle büyük bir üne kavuşan O’choro, sosyal medya üzerinden paylaştığı videoda Gazze’deki duruma vurgu yaptı. Videoda, O’choro Gazze halkının yaşadığı zorlukları ve İsrail’in bölgedeki tahribatını anlattı.

O’choro’nun paylaşımında şu sözlere yer verildi:

“Yüzlere baktığımda yaşlanmış bir halk görüyorum. Sürekli bir yeni katliam korkusu içinde yaşıyorlar, sürekli başka yerlere göç etmek zorundalar. Bu savaş makinesi her şeyi, evleri, ağaçları yok ediyor. Gazze halkı bu savaştan kaçmakta, bir çadırdan diğerine gitmekten bıkmış durumda.”

İsrail’in saldırılarının Gazze’de yarattığı yıkıma dikkat çeken O’choro, “Bu savaş yaşam hakkını ortadan kaldırıyor ve bittiğinde yenisi başlayacak, çünkü geride yaşanacak bir şey bırakılmıyor. Elektrik, okul, üniversite hiçbir şey kalmadı. Gazze Şeridi tamamen tahrip edildi.” şeklinde konuştu.

Pedro Alonso O’choro, Berlin karakteriyle dünya çapında tanınmasının yanı sıra “Filipo’nun Kitabı” adlı bir kitabı da bulunuyor.

Yorumlar (0)