Deniz Akkaya’ya 3 ay süreyle sosyal medya yasağı geldi

Deniz Akkaya'nın eski eşi Efe Önbilgin ve kızı Ayşe Önbilgin, Akkaya'nın sosyal medyada kendilerini hedef alan paylaşımları nedeniyle hukuki yollara başvurdu. Mahkeme, Akkaya için 3 ay süreyle tedbir kararı verdi.

MAGAZİN 29.06.2024, 13:02 29.06.2024, 13:15 Melina Ay
Deniz Akkaya’ya 3 ay süreyle sosyal medya yasağı geldi

Deniz Akkaya, sosyal medya hesaplarından 16 yaşındaki kızı Ayşe Önbilgin’in telefonunu aldığı için kendisine şiddet uyguladığını ve bu nedenle Sosyal Hizmetler’e bırakıldığını ileri sürdü. Bu iddiaların ardından Ayşe Önbilgin devlet koruması altına alındı. Efe Önbilgin, kızıyla ilgili velayet talebinde bulunarak, Aile Mahkemesi'ne başvurdu ve kızı Ayşe, babasına teslim edildi.

Tedbir kararı başvurusu

Efe Önbilgin ve kızı Ayşe Önbilgin, Deniz Akkaya'nın sosyal medya üzerinden yaptıkları açıklamalara karşı mahkemeden tedbir kararı talep etti. Mahkeme, Akkaya'nın Efe Önbilgin ve Ayşe Önbilgin’e yönelik olarak tehdit, hakaret, aşağılama veya küçümseme içeren söz ve davranışlarda bulunmaması için 3 ay süreyle tedbir kararı verdi.

Babasıyla yaşamasına karar verildi

Aile Mahkemesi, Sosyal Hizmetler tarafından 12 Haziran’da hazırlanan raporda Ayşe Önbilgin’in babası Efe Önbilgin ile yaşamasının daha uygun olacağına hükmetti. Raporda, Ayşe’nin kurumda daha uzun süre kalmasının onun için olumsuz sonuçlar doğurabileceği belirtildi.

Yorumlar (0)