O meslek yok oluyor! Çırak bulamıyor

Kalaycılık Mesleğinin Son Temsilcilerinden Hüseyin Doğan’ın MücadelesiHatay'ın Antakya ilçesinde yaşayan Hüseyin Doğan, 40 dereceye varan sıcaklıkta bakır kalaylamaya devam ediyor. Çırak bulmakta zorlanan Doğan, gençlerin bu mesleği zorluğundan dolayı tercih etmediklerini belirtti.

YAŞAM 04.07.2024, 10:24 04.07.2024, 18:20 Melina Ay
O meslek yok oluyor! Çırak bulamıyor

Hatay'da sıcaklıkların iyice arttığı bu günlerde, özellikle ateş başında çalışan meslek grupları zorlanıyor. Antakya'da babasından öğrendiği kalaycılık mesleğini sürdüren 54 yaşındaki Hüseyin Doğan, zorlu işini devam ettiriyor. Doğan, mesleğin fiziksel olarak zorlayıcı ve kirli bir ortamda yapılmasından dolayı gençler tarafından tercih edilmediğini ifade ediyor.

"En son 15 yıl önce bir çırak buldum, ondan sonra kimse gelmedi"

Kalaycılık mesleğinin artık talep görmediğini belirten Hüseyin Doğan, "Antakya'da kalan birkaç kalaycıdan biriyim. Yaklaşık 40 yıldır kalaycılık yapıyorum. Mesleğimiz fiziksel olarak yorucu ve kirli olduğundan ağır bir iştir. Bu meslek artık ilgi görmüyor. Çalışmak isteyen gençler yok. En son 15 yıl önce bir çırak buldum, ondan sonra kimse gelmedi. Mesleğimiz babadan kalmadır. İşlerimiz artık eskisi gibi yoğun değil, çoğu gün ocağı yakmadığımız oluyor” dedi.

Yorumlar (0)