Meteoroloji'den yerel kuvvetli yağış ve kuvvetli rüzgar uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kuvvetli yağış ve rüzgar beklenen bölgeleri sıraladı. Hava sıcaklığının bazı bölgelerde düşeceği, bazı yerlerde yükseleceği kaydedildi.

YAŞAM 04.07.2024, 08:19 Hakan Öksüz
Meteoroloji'den yerel kuvvetli yağış ve kuvvetli rüzgar uyarısı

Meteoroloji'den gelen son değerlendirmelere göre bugün Marmara, Akdeniz'in batısı, Kuzey ve İç Ege, Batı Karadeniz, Ankara'nın batısı ile kuzeyi, Eskişehir, Trabzon, Giresun, Çankırı, Bayburt, Gümüşhane, Erzurum, Kars ve Erzincan'da gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor.

Kuvvetli yağış beklenen bölgeler

Yurdun batı, iç ve kuzeyinde hava yer yer çok bulutlu olacak. Öğle saatlerinin ardından yağışların Ege'nin kuzey kesimleri, Marmara'nın güneyi ile Batı Karadeniz'in iç bölgelerinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Kuvvetli yağışların yol açabileceği olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerekiyor.

Kuvvetli rüzgar uyarısı

İç Anadolu’nun kuzeybatı kesimleri, Akdeniz'in denizden uzak bölgeleri ile İç Ege'de güney ve güneybatıdan kuvvetli rüzgar (40-60 km/saat) esecek. Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerekiyor.

Hava sıcaklığı bazı bölgelerde düşecek, bazı yerlerde yükselecek

Peki hava sıcaklığı nasıl olacak? Yurdun doğusunda hava 3 ila 5 derece ısınacak. İç ve batı bölgelerde ise sıcaklığın 2 ila 5 derece düşmesi bekleniyor.

Yorumlar (0)