Bahçesine sıçrayan yangın tavuklarını telef etti

İzmir’in Bornova ilçesinde, Beşyol Mahallesi’nde çıkan orman yangını devam ediyor. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü, 6 uçak, 10 helikopter ve 32 arazözle alevlerle mücadele ediyor. Yangında tavukları telef olan kadın: “Alevler evin bahçeme kadar geldi, şu an ne olacağını bilmiyorum. Yangın evin bahçesine kadar yaklaşırken, 64 yaşındaki Melek Koçbaş, köpeğiyle birlikte evini terk etti. Hayvanlarımı kurtarabilmek için büyük bir korku yaşadım. Keçilerim kurtarıldı ama tavuklarım telef oldu” dedi.

YAŞAM 03.07.2024, 17:53 04.07.2024, 17:40 Melina Ay
Bahçesine sıçrayan yangın tavuklarını telef etti

Yangın, bugün saat 13.37 sıralarında İzmir’in Bornova ilçesine bağlı Beşyol mahallesinde bulunan ormanlık alanda meydana geldi. Alevlerin hızla yayıldığı yangına İzmir Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, 6 uçak, 10 helikopter, 32 arazöz, 8 su ikmal aracı ve 4 yer ekibiyle müdahalede bulunuyor. Yangın söndürme çalışmalarında ekipler, alevlerin kontrol altına alınması için yoğun çaba sarf ediyor.

Yangının eve yaklaşması sonucu büyük bir üzüntü yaşayan 64 yaşındaki Melek Koçbaş, yaşadığı trajediyi gözyaşları içinde anlattı. Koçbaş, “Evime çok yaklaştı, hayvanlarımı kurtarabilmek için büyük bir korku yaşadım. Keçilerim kurtarıldı ama tavuklarım telef oldu. Alevlerin evimize kadar geldiğini ve bahçemdeki her şeyin tehlikede olduğunu görmek benim için çok zordu” dedi.

Koçbaş, yangının başlamasından kısa süre sonra evinin bahçesine kadar gelen alevler nedeniyle büyük bir panik yaşadığını ifade ederek, “O anda tavuklarımın durumunu göremedim. Evimi ve tavuklarımı düşünerek çok endişelendim. Şu an evimin ne durumda olduğunu bile bilmiyorum. O anlarda ne yapacağımı bilemedim, sadece kaçabildim” şeklinde konuştu.

Yangın sırasında köpeğiyle birlikte evden kaçmayı başaran Koçbaş, “Köpeğimle birlikte evden kaçabildim. Yangın sırasında eşyalarımı ve hayvanlarımı bırakıp çıktım. Yangının büyüklüğü nedeniyle ne yapacağımı şaşırdım” ifadelerine yer verdi.

Yangının meydana geldiği bölgedeki çalışmalara destek veren İzmir Orman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, alevlerin kontrol altına alınması için tüm imkanların seferber edildiğini belirtti. Bu kapsamda, havadan ve karadan yapılan müdahalelerde büyük bir yoğunlukla çalışıldığı ifade ediliyor.


Son olarak, yerel polis yetkilileri yangının çıkış sebebini araştırmak üzere incelemelerde bulunurken, yangınla ilgili gelişmelerin takip edildiği bildirildi.

Yorumlar (0)