Türkiye gruptan çıkacak mı? İşte muhtemel rakipleri…

A Milli Takım'ın gruptan ikinci olarak çıkabilmesi için Çekya ile oynayacağı son maçtan 1 puan alması yeterli olacak. Eğer milli takım grubu ikinci sırada tamamlarsa, son 16 turunda D Grubu'nu lider bitiren Hollanda, Fransa veya Avusturya ile Leipzig'de karşılaşacak.

SPOR 23.06.2024, 17:00 Buse Önder
Türkiye gruptan çıkacak mı? İşte muhtemel rakipleri…

EURO 2024 F Grubu'nda Türkiye, Portekiz'e 3-0 yenilerek 3 puanda kaldı. Gruptan ikinci çıkmak için Çekya ile oynayacağı son maçta 1 puan yeterli olacak.

6 puana ulaşan Portekiz, ikili averajda Türkiye'ye üstünlük sağladığı için grup liderliğini garantiledi.

Türkiye ikinci sırada

Türkiye 3 puanla ikinci sırada yer alırken, Çekya ve Gürcistan 1'er puana sahip. Son maçlar Türkiye-Çekya ve Portekiz-Gürcistan arasında oynanacak.

Çekya'dan 1 puan alması halinde, Türkiye ikili averajda Gürcistan'a üstünlük sağlayarak grubu ikinci sırada tamamlayacak ve D Grubu lideriyle eşleşecek. D Grubu'nu lider bitirme şansı olan takımlar arasında Hollanda, Fransa ve Avusturya bulunuyor.

Bu durumda Türkiye, son 16 turunu 2 Temmuz'da Leipzig'de oynayacak.

Türkiye 30 Haziran’da maça çıkabilir

Diğer bir ihtimalle Türkiye, en iyi dört üçüncü arasına girerse B Grubu ya da C Grubu lideriyle eşleşecek. B Grubu'nu lider tamamlamayı garantileyen İspanya ile eşleşme durumunda, maç 30 Haziran'da Köln'de oynanacak.

C Grubu'nda ise liderlik için mücadele eden İngiltere, Danimarka ve Slovenya ile eşleşme olasılığı var. Bu durumda Türkiye, 30 Haziran'da Gelsenkirchen'de son 16 turu maçına çıkacak.

Yorumlar (0)