Türkiye EURO 2024'te gruptan nasıl çıkar? İşte olası senaryolar…

Portekiz'e 3-0 yenilerek son 16 turu şansını son maça bırakan Türkiye, F Grubu'nda 26 Haziran Çarşamba günü saat 22.00'da Çekya ile karşılaşacak. Türkiye'nin EURO 2024'te gruptan çıkma ihtimalleri şöyle…

SPOR 26.06.2024, 22:05 26.06.2024, 22:06 Buse Önder
Türkiye EURO 2024'te gruptan nasıl çıkar? İşte olası senaryolar…

EURO 2024'te gruplarını ilk iki sırada tamamlayan takımlar doğrudan son 16 turuna kalmaya hak kazanacak. Ayrıca, en iyi üçüncüler arasına giren takımlar da son 16 turuna katılma şansı elde edecek.

Türkiye'nin gruptan çıkma ihtimali, Çekya ile oynayacağı maç ve rakiplerinin sonuçlarına bağlı olarak şekillenecek. A Milli Takım, Çekya karşısında galibiyet elde ederse, grup ikincisi olarak doğrudan son 16 turuna kalacak. Maçın berabere bitmesi durumunda, Türkiye puanını 4'e yükseltecek ve Portekiz'in Gürcistan'a kaybetmemesi şartıyla grubu ikinci sırada tamamlayacak.

Mağlup olursa ne olacak?

Eğer Türkiye, Çekya'ya mağlup olursa, en iyi grup üçüncüsü olmak için diğer gruplardaki maç sonuçlarını bekleyecek. Çekya'ya yenilme ve Gürcistan'ın Portekiz'e puan kaybetmesi senaryosunda, Türkiye yine üçüncülük şansını kovalayacak. Ancak, Çekya ve Gürcistan'ın son maçlarını kazanmaları durumunda, Türkiye grubunu sonuncu bitirerek turnuvadan elenecek.

Puan eşitliği durumunda ne oluyor?

EURO 2024'te gruplarda iki veya daha fazla takımın puanlarının eşit olması durumunda, öncelikle takımların kendi aralarında oynadıkları maçlardaki puanlarına bakılıyor. Eşitliğin devam etmesi halinde, takımların kendi aralarında oynadıkları maçlardaki gol farkı göz önüne alınıyor. Hala eşitlik varsa sırasıyla; kendi aralarında atılan gol sayısı, gruptaki genel gol farkı, gruptaki atılan gol sayısı ve deplasman golü sayısı kriterleri dikkate alınıyor.

Türkiye'nin Çekya ile yapacağı maç ve diğer gruplardaki sonuçlar, A Milli Takımın EURO 2024'teki kaderini belirleyecek.

Yorumlar (0)