TFF Başkanı Büyükekşi: “Yeni hedefimiz belli”

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, A Milli Futbol Takımı'nın EURO 2024 yolculuğunda başarılarını ve gelecek hedeflerini açıkladı.

SPOR 01.07.2024, 15:52 02.07.2024, 17:46 Melina Ay
TFF Başkanı Büyükekşi: “Yeni hedefimiz belli”

TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, A Milli Futbol Takımı'nın EURO 2024'e katılma ve gruptan çıkma hedeflerine ulaştığını belirtti. Yeni hedeflerinin çeyrek finale yükselmek olduğunu vurgulayan Büyükekşi, takıma ve taraftarlara teşekkür etti.

Eleme dönemi başarıyla tamamlandı

A Milli Futbol Takımı'nın Avrupa Şampiyonası'na katılma hedefini başarıyla gerçekleştirdiğini belirten Büyükekşi, "Elemelerde grubu tarihimizde ilk kez lider tamamlayarak büyük bir başarıya imza attık. Grubumuzdan çıkarak son 16 turuna yükselmek, ikinci hedefimizdi ve bunu da üç maçımızın ikisini kazanarak başardık. Şimdi sıradaki hedefimiz, son 16 turunda Avusturya’yı geçerek çeyrek finale yükselmek" dedi.


130 bin vatandaş tribünlerdeydi

Büyükekşi, A Milli Takım'ın maçlarını tribünlerde destekleyen taraftarlara da teşekkür etti. "EURO 2024'te oynadığımız üç grup maçında toplam 130 bin vatandaşımız tribünlerde yerini aldı. İlk kez ev sahibi ülke taraftarından daha fazla Türk taraftarımız tribünleri doldurdu. Dortmund ve Hamburg'daki maçlarımızda on binlerce vatandaşımız, milli takım formaları ve Türk bayraklarıyla şehirleri kırmızı beyaza boyadı. Turnuvanın en coşkulu ve centilmen taraftarları olan vatandaşlarımıza teşekkür ederim. Aynı coşkuyu Leipzig'de de görmek istiyoruz" diye konuştu.

“Galibiyetlerimiz büyük bir sevinçle kutlandı”

Türkiye'de ve dünya genelinde Türk vatandaşlarının milli takımı desteklemek için gerçekleştirdikleri etkinliklere de değinen Büyükekşi, "Ülkemizde ve dünyanın her yerinde ekran başında, meydanlarda kurulan dev ekranlarda, Almanya'daki fan-zone'larda A Milli Takımımızın maçları büyük bir coşkuyla izlendi. Galibiyetlerimiz büyük bir sevinçle kutlandı. Şırnak'tan Çanakkale'ye, Samsun'dan Adana'ya, Konya'ya, Ankara'ya, İstanbul'a ve İzmir'e kadar tüm illerimizde ve dünyanın her yerinde yüreği ay yıldız için çarpan vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Onları mutlu ettikçe biz de mutlu oluyoruz” açıklamalarında bulundu.

“Türklerin başarısına kimse engel olamaz”

A Milli Futbol Takımı'nın Avusturya ile oynayacağı maç öncesinde gündeme getirilen asılsız iddialara değinen Büyükekşi, "Milli çıkarları kişisel çıkarların önünde tutanların oluşturduğu dezenformasyon amaçlı yalan ve iftira içeren suni gündemlere kulak asmıyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da odağımız milli değerlerimiz ve milli menfaatlerimizin korunması ve yüceltilmesi olacaktır. Genç Türklerin başarılarına kimse engel olamaz" ifadeleriyle açıklamasını sonlandırdı.

Yorumlar (0)