Hakan Çalhanoğlu: "Maçtan önce motivasyon konuşması yaptım"

EURO 2024'te Avusturya'yı 2-1 yenerek çeyrek finale yükselen A Milli Futbol Takımı, cumartesi günü Hollanda ile karşılaşacak. Avusturya galibiyeti sonrası açıklamalarda bulunan kaptan Hakan Çalhanoğlu, 2008 ruhunun ortaya çıkması için maçtan önce takıma bir motivasyon konuşması yaptığını söyledi.

SPOR 03.07.2024, 14:10 04.07.2024, 09:36 Hakan Öksüz
Hakan Çalhanoğlu: "Maçtan önce motivasyon konuşması yaptım"

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın son 16 turu maçları sona erdi. Dün akşam oynanan maçta favori gösterilen Avusturya'yı 2-1 yenen A Milli Futbol Takımı, adını son 8 takım arasına yazdırarak çeyrek finalde Hollanda'nın rakibi oldu. Çekya maçında gördüğü kart nedeniyle cezalı duruma düşen kaptan Hakan Çalhanoğlu, maçı yedek kulübesinden izledi.

"Nasıl motive şekilde hazırlandığımızı gösterdik"

Avusturya galibiyeti sonrası açıklamalarda bulunan Hakan Çalhanoğlu, cumartesi günü Hollanda ile oynanacak maç öncesi önemli mesajlar verdi. 

Çeyrek finale yükselmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Çalhanoğlu, "Takımı tebrik etmek lazım. Her maça çok iyi hazırlanıyoruz. Nasıl motive şekilde hazırlandığımızı sahada da ortaya koyduk. Umarım insanlarımız mutludur. Taraftarlarımızı sokaklarda sevinirken görmek bizi daha da sevindiriyor. Bu şekilde devam edeceğiz inşallah." dedi.

"Hollanda maçında atmosfer harika olacak"

Berlin Olimpiyat Stadyumu'nda cumartesi günü Hollanda ile karşı karşıya geleceklerini hatırlatan deneyimli oyuncu, "Oradaki atmosferin harika olacağı düşüncesindeyim. Berlin'de ev sahibi biziz, bundan şüphem yok. Dört günümüz var, iyi hazırlanacağız." şeklinde konuştu.

"2008 ruhu ortaya çıksın diye bir konuşma yaptım"

Mart ayında Avusturya ile oynadıkları hazırlık maçını 6-1 kaybettiklerini ancak rövanşı aldıklarını söyleyen Hakan Çalhanoğlu, "O maç hepimizin içinde bir yaraydı. Bugün sahada her şeyimizi ortaya koyarak rövanşı aldık. Herkesin isteği çok yüksekti. Maçtan önce takıa bir motivasyon konuşması yaptım. 2008 ruhu ortaya çıksın diye yaptım bu konuşmayı, aramızda kalsın." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)