Erdoğan'dan erken seçim açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefet tarafından zaman zaman gündeme taşınan erken seçim olasılığı ile ilgili ilk açıklamasını yaptı. İşte Erdoğan'ın erken seçim açıklaması...

SİYASET 03.07.2024, 09:42 03.07.2024, 12:58 Hakan Öksüz
Erdoğan'dan erken seçim açıklaması

Erken seçim konusunu gündeme getiren CHP Genel Başkanı Özgür Özel, şimdilik böyle bir düşüncelerinin olmadığını belirterek 2026 yılını işaret etmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan erken seçim tartışmalarına dair açıklama geldi.

"Muhalefet yine her şeyi geriden takip ediyor"

Kabine toplantısı sonrası konuşan Erdoğan, "Erken seçim tartışmalarının ayyuka çıkması, muhalefetteki iç savaşın dışa yansımasından başka bir şey değil. Yeni hükümet sisteminde böyle bir kavram yok, erken seçim yok. Onun yerine ne var? Cumhurbaşkanı ve TBMM'nin seçimlerin yenilemesi var. Demek ki muhalefet yine her şeyi geriden takip ediyor. Bu temelsiz ve sahte gündemler ile kendi içlerinde yaşanan bilek güreşini perdelemeye çalışıyorlar." ifadelerini kullandı.

"Takım arkadaşlarına çalım atma pahasına..."

Türkiye'nin seçim gündeminden yorulduğunun altını çizen Erdoğan, "Bölgemizde her geçen gün yeni bir kriz ortaya çıkıyor. Milletimizin çözmesi gereken pek çok mesele var. Takım arkadaşlarına çalım atma pahasına, böyle bir ortamda söz konusu erken seçim tartışmalarını yanlış buluyoruz. Muhalefet, kendi iç hesaplaşmasını yaşarken ekonomiye zarar verecek afılar atmaktan kaçınmalı." dedi.

Yorumlar (0)