Bahçeli'den normalleşme ve Cumhur İttifakı açıklaması!

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP lideri özgür Özel arasında yapılan normalleşme görüşmelerini değerlendirdi. "Kutuplaşmanın sonu yok. Konuşmak ve çözüm aramak, siyasi partilerin asli görevidir." diyen Bahçeli, "MHP, normalleşme sürecine şüpheyle yaklaşıyor." iddiasına yanıt verdi.

SİYASET 12.06.2024, 17:56 12.06.2024, 18:12 Hakan Öksüz
Bahçeli'den normalleşme ve Cumhur İttifakı açıklaması!

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel'in talebi ile başlayan normalleşme görüşmeleri, siyasetin gündeminde yankı uyandırdı. Önce AK Parti Genel Merkezi'nde biri araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel, dün ise Genel Merkezi'nde buluştu. Cumhur İttifakı'nın ortaklarından MHP lideri Bahçeli'nin, Erdoğan-Özel görüşmeleri nedeniyle memnuniyetsizliğini dile getirdiği iddiası kulislerde konuşuldu.

"MHP'nin arzu ettiği şey..."

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Erdoğan-Özel görüşmeleri ve siyasetteki normalleşme süreci hakkındaki görüşlerini, yaptığı yazılı açıklama ile duyurdu. AK Parti ve CHP arasında geniş tabanlı bir ittifakın meydana gelmesinin, MHP'nin arzu ettiği şey olduğunu kaydeden Bahçeli, "Altılı masanın diğer bileşenlerinin de buna destek vermesini temenni ederiz." dedi.

"Çok bilinmeyenli bir denklem kurulmaya çalışılıyor"

Yerel seçimlerin ardından siyasi partiler arasında yumuşama ve normalleşme arayışlarının başladığını belirten MHP lideri Bahçeli, "Görülmektedir ki bu arayışlar üzerinden çok bilinmeyenli bir denklem kurulmaya çalışılıyor. Yol açıcı ve yapıcı olduğu müddetçe her türlü diyalog, MHP tarafından makul olarak karşılanmaktadır. Kutuplaşmanın sonu yoktur. Siyasi partilerin asli görevi, konuşmak ve çözüm aramaktır. Buna itiraz edecek halimiz yoktur." ifadelerini kullandı.

MHP'nin, normalleşme sürecine şüpheyle yaklaştığı iddiası

Normalleşme sürecinin ve görüşme trafiğinin, bazı çevreler tarafından MHP'yi hedefe koyan bir kampanyaya dönüştürülmek istendiğini kaydeden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Bu gayretin esrar perdesini araladığımızda alttan alta körüklenen çeşitli beklentilerin varlığını müşahade ediyoruz. MHP'nin, normalleşme sürecine şüpheyle yaklaştığı iddiası; televizyondan, sosyal medyadan ve gazetelerden ortaya atılıyor." değerlendirmelerinde bulundu.

Yorumlar (0)