Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aliyev ve Şerif ile üçlü toplantı yaptı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ile bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Aliyev'in samimi diyaloğu kameralara yansıdı.

GÜNDEM 03.07.2024, 20:15 Şeyda Gül
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aliyev ve Şerif ile üçlü toplantı yaptı

Şanghay İşbirliği Örgütü 24'üncü Devlet Başkanları Zirvesi için Kazakistan'ın başkenti Astana’da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kaldığı otelde temasları kapsamında Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ile görüştü. Basına kapalı gerçekleştirilen görüşmelerin öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın karşıladığı Aliyev'e “Bayağı dirisin maşallah” dediği ve Aliyev’in de “Sizi görende” yanıtını verdiği aktarıldı.

Toplantıda bakanlar hazır bulundu

Toplantıda Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç da hazır bulundu.

İletişim Başkanlığı'ndan açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Aliyev ve Şerif ile görüşmesine ilişkin İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, üçlü görüşmede bölgesel ve küresel konular ve ülkeler arasındaki iş birliği alanlarının ele alındığı ifade edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, Türkiye-Azerbaycan ve Pakistan’ın bir çok alanda atabileceği ortak adımlar olduğu ve bunların üç ülkeye de yararlı olacağını ifade edilen açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın savaşların, çatışmaların ve gerginliklerin baş gösterdiği bir coğrafyada ortaya konacak iş birliklerinin bölgesel ve küresel barışa da hizmet edeceği belirtildi.

Liderler onuruna yemek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev'in, Şanghay İşbirliği Örgütü 24'üncü Devlet Başkanları Zirvesi'ne katılan liderler onuruna Kazakistan Cumhurbaşkanlığı Merkezi'nde verdiği yemeğe katıldı. Gayriresmi akşam yemeği, basına kapalı gerçekleştirildi.

Yorumlar (0)