Bakan Kurum, depremden etkilenen şehirlerde arı gibi çalışacaklarını açıkladı

Deprem bölgesinin süratle ihya edileceğini söyleyen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, “Depremden etkilenen tüm şehirlerimizde, sokak sokak, hane hane arı gibi çalışacağız” ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 03.07.2024, 22:11 Şeyda Gül
Bakan Kurum, depremden etkilenen şehirlerde arı gibi çalışacaklarını açıkladı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, depremden etkilenen Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'yı ziyaret edeceğini açıkladı. Yaraları tamamen sarana kadar, kötü günlerin izlerini silene kadar daima deprem bölgesinde olacaklarını ifade eden Bakan Kurum, hiçbir vatandaşın mağdur olmayacağını aktardı. “Kardeşlerimiz yeni yuvalarına en kısa sürede kavuşacak” diyen Bakan Kurum, yegane önceliğin millet olduğunu, ilk işlerinin de depremzedelerin mutluluğu olduğunu belirtti.

Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'ya ziyaret

“Çünkü asrın felaketinde asrın dayanışmasını gösteren aziz milletimize sözümüz var” diyen Bakan Kurum, bugün Deprem Bölgesi Yeniden İnşa Toplantısını gerçekleştirdiklerini ifade etti. Cuma gününden itibaren Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya'ya giderek sahada incelemelerde bulunacaklarını, vatandaşlarla bir araya geleceklerini bildiren Bakan Kurum, depremden etkilenen tüm şehirlerde, sokak sokak, hane hane arı gibi çalışacaklarını dile getirdi. “Allah'ın izni, devletimizin gücü, milletimizin duasıyla dün afet bölgelerinde şehirlerimizi nasıl yeniden ayağa kaldırdıysak aynı anlayışla deprem bölgesini de süratle ihya edeceğiz” diyen Bakan Kurum, yaraları tamamen sarana kadar, kötü günlerin izlerini silene kadar daima deprem bölgesinde olacaklarını vurguladı. Bakan Kurum, “Hiçbir vatandaşımız mağdur olmayacak, kardeşlerimiz yeni yuvalarına en kısa sürede kavuşacak” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)