Ayşe Ateş: "Sinan'ın bana anlattıklarını açıklayacağım, hiçbir şey sır kalmayacak!"

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in suikasta kurban gitmesi ile ilgili görülen davanın dördüncü celsesinde Ayşe Ateş ifade verecek. Duruşma öncesi gazetecilere konuşan Ayşe Ateş, eşi Sinan Ateş'in öldürülmeden önce kendisine anlattıklarını açıklayacağını söyledi. Ayşe Ateş, "Çocuklarımın annesiz kalmasından korkuyorum. Ölümü göze almadım ama bu kadar güce sahip bu karanlık, ben isim versem de vermesem de beni öldürür. Bu yüzden hiçbir şeyin sır kalmasını istemiyorum." ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 04.07.2024, 12:00 Hakan Öksüz
Ayşe Ateş: "Sinan'ın bana anlattıklarını açıklayacağım, hiçbir şey sır kalmayacak!"

Tetikçi Eray Özyağcı tarafından 30 Aralık 2022 tarihinde Ankara'nın Çukurambar semtinde öldürülen Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş, Türkiye gündeminde önemli bir yer tuttu. Davanın dördüncü celsesi, Sincan Ceza ve İnfaz Kurumları Kampüsü'nde, Ankara 32'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından görülecek. Duruşmada Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş ifade verecek. 

"Ne sorarsak soralım 'dosya ile ilgisi yok' diyorlar"

Mahkeme sürecinde pek çok siyasi partinin temsilcisi ile görüşen Ayşe Ateş, dördüncü celse öncesi basın mensuplarına konuştu. Suikast ile ilgili soru sormalarının mahkeme tarafından sürekli engellendiğinin altını çizen Ayşe Ateş, "Ne sorarsak soralım 'dosya ile ilgisi yok' diyorlar. Nasıl yok? İfadem belli, açın bakın. Niye dosyayla ilgisi yok? İsim isim vermişim zaten." dedi.

"Mahkeme heyetini etkilemek için ellerinden geleni yaptılar"

Tutuklu şahsın mahkemede adeta hayat hikayesini dinlediklerini söyleyen Ayşe Ateş, "Değerli basın mensupları, mahkemede tutukluların hikayesini dinledik. Biri 'alttan girdi' dedi, öbürü 'şifreyi unuttum' dedi, bir başkası ise şifreyi vermek istemediğini söyledi. Adeta savcıları hedef tahtasına koydular, devlete iftirada bulundular. Mahkeme heyetini etkilemek için ellerinden geleni yaptılar." ifadelerini kullandı.

"Kamera kaydı ortadayken üç günümüz, zırvaları dinlemekle geçti"

Eşinin cinayetine ilişkin kamera kayıtlarının, otopsi ve balistik raporların olduğunu hatırlatan Ateş, "Buna rağmen sanıklardan biri, 'Ben değil, yanındaki Selman öldürdü' iddiasına bulundu. Sayın Başkan da bu beyanları itiraz etmeden dinledi. Kanıtlara açıkça uymayan katil beyanları üzerinden televizyonda ve sosyal medyada mahkeme kuranlar oldu. Artık vicdanı bir tarafa koyuyorum. Kamera kaydı mevcut. Aklı ve gözü olan herkes, Sinan'ı kimin öldürdüğünü görüyor. Kamera kaydı ortadayken üç günümüz, zırvaları dinlemekle geçti." diye konuştu.

Cinayete dair kamera görüntülerini anlattı

Eşinin cinayete kurban gittiği güne ait kamera kaydından bahseden Ayşe Ateş, "Arabanın arkasından çıkıyor kiralık katil. Silahını doğrultuyor ve ateş ediyor. Sinan'ın vücudunun üst kısmına ateş ediyor. Sinan bir hamlede bulunamıyor. Orada ayağından vurulan bir insanın refleksi yok. Sinan anında bilinci kapalı şekilde yere düşüyor. Ayağından vurulan bir insan, yere düşünce hareket eder. Ayağından vurulduğuna dair mantık dışı ifadeleri 3 gündür dinliyoruz. Sinan yere düşerken kiralık katilin, Eray Özyağcı Selman'ı da vurduğunu görüyoruz. Selman da can haliyle kaçıyor. Öne doğru bir adım atan kiralık katil, Sinan'a tekrar ateş edip kaçıyor. Geri dönen Selman, Sinan'ın cansız bedenini görünce dizlerinin üzerine çöküyor. Görüntülerde bunlar açık seçik mevcut." ifadelerini kullandı.

"Beni öldüreceklerine ikna oldum, hiçbir şey sır klmayacak"

Eşi Sinan Ateş'in hayattayken yaşadıklarını anlatacağını belirten Ayşe Ateş, "Hiçbir şeyin sır olarak kalmasını istemiyorum. Sinan'ın bana anlattıklarını anlatacağım. Canilerin bize yaşattıklarını açıklayacağım. Hiçbir ismi atlamayacağım. İlk gün savcıya verdiğim ifadeyi herkes bilir. Tıpkı o ifadedeki gibi hepsini açıklayacağım. O ifade ile ilgili yakın arkadaşlarım, 'Bu isimleri söyleme Ayşe, seni de öldürürler' demişti. Alt kademedeki isimleri vermemi, diğerlerini devletin ortaya çıkaracağını söylemişlerdi. Çocuklarımın annesiz kalmasından korkuyorum. Ölümü göze almadım ama bu kadar güce sahip bu karanlık, ben isim versem de vermesem de beni öldürür. Buna ikna olduğum için hiçbir şeyin sır kalmasını istemiyorum." dedi.

Yorumlar (0)