4 şehir alev alev yandı! İzmir yolu trafiğe kapatıldı

İzmir’in Bornova, Manisa’nın Soma, Balıkesir’in Kepsut ve Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçelerinde çıkan orman yangınlarına havadan ve karadan müdahale ediliyor. Manisa'daki yangın kontrol altına alınırken, İzmir, Balıkesir ve Kahramanmaraş'taki yangınlarla mücadele devam ediyor. İzmir-Manisa karayolu yangın nedeniyle kapatıldı ve İzmir'de iki mahalle tahliye edildi.

GÜNDEM 03.07.2024, 17:55 04.07.2024, 17:39 Buse Önder
4 şehir alev alev yandı! İzmir yolu trafiğe kapatıldı

Türkiye'nin dört bir yanında çıkan orman yangınları ekipleri seferber etti. İzmir, Manisa, Balıkesir ve Kahramanmaraş'ta başlayan yangınlarla mücadele devam ediyor.

Bornova'da orman yangını

İzmir’in Bornova ilçesinde 2 Temmuz’da Beşyol Mahallesi'nde çıkan orman yangını büyük endişe yarattı. Saat 13.37'de başlayan yangına, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 6 uçak, 3 helikopter, 20 arazöz, 6 su ikmal aracı ve 4 dozerle müdahale edildi.

Alevlerin hızla yayılması nedeniyle ekipler 13.43'te müdahaleye başladı. Yangın nedeniyle yoğun duman oluştu ve Manisa ile İzmir arasındaki Sabuncubeli Tünelleri trafiğe kapatıldı. Alternatif güzergahlara yönlendirilen sürücüler uzun araç kuyrukları oluşturdu.

2 mahalle tahliye edildi

Alevlerin Beşyol ve Sarnıç mahallelerine ulaşması sonucu bu bölgeler tahliye edildi. İzmir Valisi Süleyman Elban, yangının kısa sürede köylere yayıldığını belirterek, "Beşyol'da 3, Sarnıç’ta ise 4 ev zarar gördü. Çok şükür yaralımız ve can kaybımız yok. Ekipler, yangını kontrol altına almak üzere" dedi. Orman ve AFAD ekipleri, bölgedeki hayvanları da tahliye etti.

Soma'da yangın kontrol altında

Manisa'nın Soma ilçesine bağlı Darkale Mahallesi yakınlarında saat 11.39'da çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayıldı. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 4 uçak, 3 helikopter, 13 arazöz, 5 su ikmal aracı ve 1 dozerle yapılan müdahale sonucu yangın, 3 saatlik çalışmanın ardından kontrol altına alındı.

Balıkesir alev alev yandı

Balıkesir'in Kepsut ilçesinde Karahaliller Mahallesi'ndeki arazide başlayan yangın, ormanlık alana sıçradı. Yangına Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, 3 uçak, 2 helikopter, 6 arazöz, 4 itfaiye aracı, 5 su ikmal aracı, 4 TOMA, 2 dozer, 1 greyder, 1 kepçe ve yaklaşık 50 personelle müdahale ediyor. Yangınla mücadele havadan ve karadan sürüyor.

Kahramanmaraş'ta tarım arazisinde yangın

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde Narlı Mahallesi'ndeki tarım arazisinde başlayan anız yangını, makilik alana sıçradı. Yangını fark edenlerin 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ihbarda bulunması üzerine bölgeye çok sayıda arazöz, itfaiye, helikopter ve ilk müdahale aracı sevk edildi. Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, jandarma, bölge halkı ve AFAD İl Müdürlüğü arama kurtarma ekipleri söndürme çalışmalarına destek veriyor.

Yorumlar (0)