Hayalleri başarıya dönüştü, 100 büyükbaş kapasiteli besi çiftliği kurdu

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’ndan (TKDK) aldığı 700 bin liralık hibe ile Firdevs Erzurum, Amasya'da modern bir besi çiftliği kurdu.

EKONOMİ 04.07.2024, 11:39 Melina Ay
Hayalleri başarıya dönüştü, 100 büyükbaş kapasiteli besi çiftliği kurdu

Eskiden ilkel şartlarda büyükbaş hayvancılık yapan Firdevs Erzurum, TKDK’ya sunduğu proje ile IPARD Programı kapsamında yüzde 45 hibe desteği aldı. Bu destekle, 100 büyükbaş kapasiteli modern bir işletme açtı.

“Çiftliğimizde 100 büyükbaş hayvanımız var”

700 bin lira hibeyle toplamda bir milyon 600 bin liralık yatırım gerçekleştirdiğini aktaran Erzurum, “Başlangıçta 20-30 hayvan düşünüyorduk. TKDK’nın desteğiyle 60-70 hayvan ile başladık, şimdi tesisimizde 100 büyükbaş hayvan var. Sabah yemleme ile başlıyoruz, öğlen yem dağıtımı ve temizlik yapıyoruz. Akşamüzeri tekrar yemleme ve temizlik yapıyoruz. Eşim, çocuklarım ve kayınbiraderimle birlikte çalışıyoruz” diye konuştu.

“Devletimiz kadınlara pozitif ayrımcılık sağlıyor”

Tarım ve Orman Bakanlığı’na teşekkür eden Firdevs Erzurum, “Devletimiz kadınlara pozitif ayrımcılık sağlıyor. TKDK da bunu destekliyor. Ben başarabiliyorsam, diğer kadınlar da başarabilir. Küçük bir hayalle başladık ama büyük bir tesise dönüştü. Benim gibi yüzlerce kadının bu başarıyı yakalamasını isterim” şeklinde konuştu.

Türkiye ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen IPARD Programı, AB standartlarında yatırımları hayata geçirmeyi, kırsaldaki ekonomik faaliyetleri çeşitlendirmeyi, yaşam kalitesini artırmayı ve kente göçü önlemeyi amaçlıyor.

Yorumlar (0)