Berber ve güzellik salonları için yeni karar! 1 Temmuz’da başlıyor

Ticaret Bakanlığı, berber, kuaför ve güzellik salonlarının çalışma saatlerine ilişkin yeni bir açıklama yaptı. Bugünden itibaren haftada bir gün kapalı olacak bu işletmelerin çalışma saatleri denetim altına alınacak.

EKONOMİ 01.07.2024, 11:23 Buse Önder
Berber ve güzellik salonları için yeni karar! 1 Temmuz’da başlıyor

Ticaret Bakanlığı'nın aldığı karar doğrultusunda, 1 Temmuz 2024 itibarıyla berber, kuaför ve güzellik salonları haftanın bir günü kapalı olacak. Bu uygulama, işletmelerin belirlenen günlerde kapalı olmaması durumunda idari yaptırımların uygulanmasını da kapsıyor.

Ticaret Bakanlığı'ndan açıklama

Ticaret Bakanlığı, berber, kuaför ve güzellik salonu işletmecilerinin taleplerini dikkate alarak ülke genelinde haftanın bir günü kapalı olma uygulamasını hayata geçirdiklerini açıkladı. Bakanlık, sektör paydaşlarının önerileri doğrultusunda, 18 Ağustos 2022 tarihinde alınan kararın titizlikle değerlendirildiğini belirtti.

Sektörün geniş katılımı sağlandı

Bakanlık açıklamasında, "Devam eden süreçte kapalı olunacak günün, her ilin sektörel yapısı ve işletme profili ile tüketici tercih ve ihtiyaçları göz önünde bulundurularak Valilikler tarafından belirlenebilmesi amacıyla sektörün geniş katılımının sağlandığı çalışmalar yürütülmüş olup, gelinen noktada bu çalışmalar tamamlanmıştır" ifadelerine yer verildi.

İdari yaptırımlar uygulanacak

Bu doğrultuda, berber, kuaför ve güzellik salonlarının 1 Temmuz 2024'ten itibaren haftanın bir günü kapalı olması uygulaması yürürlüğe girecek. Valilikler tarafından belirlenen günlerde kapalı olmayan işletmelere Ticaret Bakanlığı tarafından idari yaptırımlar uygulanacak.

Yorumlar (0)