Biden başkanlık yarışından çekilecek mi? Beyaz Saray’dan açıklama geldi

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre’den yapılan açıklamada, canlı yayın tartışmasındaki performansı ülke genelinde tartışmalara yol açmasının ardından ABD Başkanı Joe Biden'ın başkanlık yarışından kesinlikle çekilmeyeceği ifade edildi.

DÜNYA 04.07.2024, 01:29 04.07.2024, 01:34 Şeyda Gül
Biden başkanlık yarışından çekilecek mi? Beyaz Saray’dan açıklama geldi

Basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre, ABD Başkanı Joe Biden'ın münazara günü soğuk algınlığı geçirdiğini ifade etti. Bu nedenle sesinin kısık olduğunu ve seyahatleri nedeniyle jet-lagin de etkisi bulunduğunu dile getiren Jean-Pierre, Başkan Biden’ın canlı yayın tartışmasıyla ilgili “İyi bir gece geçirmedi” değerlendirmesinde bulundu. Biden'ın başkanlık yarışından çekilip çekilmeyeceğine ilişkin sorulara “Kesinlikle hayır” yanıtını veren Jean-Pierre, muhabirlerin Biden'in canlı yayın tartışmasından neredeyse 2 hafta önce İtalya'dan döndüğünü neden hala jet-lag olduğunu sorusuna da yanıt verdi. Jean-Pierre, Biden'ın çok yoğun bir temposu olduğunu tekrarlayarak, yaş fark etmeksizin seyahat ve yoğunluğun insanlar üzerinde etkisi olabileceğini ifade etti. Bunların bir bahane olmadığını belirten Jean-Pierre, “Biz çok iyi bir münazara gerçekleşmediğinin farkındayız. Bunu açıklamak istedik” şeklinde konuştu.

İlk canlı yayın tartışması eleştirilere yol açmıştı

5 Kasım tarihinde ABD'de yapılacak başkanlık seçimleri için yarışan Cumhuriyetçi rakibi Donald Trump ile Demokrat Partili Joe Biden, 27 Haziran gecesi CNN'deki ilk canlı yayın tartışmasında kozlarını paylaşmıştı. İkinci dönem adaylığında yaşı konusunda duyulan kaygıları giderecek performans sergileyemeyen Biden, program sonrası yoğun eleştirilere maruz kalmıştı. Bunun akabinde Demokrat Partili kesimden ve Biden'ı destekleyen bazı medya kuruluşlarından başkanlık seçimlerinden çekilmesi konusunda çağrı yapılmıştı.

Biden ise sağlık durumunun eskisi gibi olmadığını kabul etmişti. Ancak Trump'a karşı en iyi alternatifin halen kendisi olduğunu belirten Biden, yarıştan çekilmeyeceğini duyurmuştu.

Yorumlar (0)