Türk kültürü dünyaya açılıyor

Yunus Emre Enstitüsü, başlattığı ‘Türkçenin Sesi Radyosu’ projesiyle Türkçe öğretmenin yanı sıra Türk kültürünü de dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca eve taşıyor.

KÜLTÜR-SANAT 24.06.2024, 11:50 24.06.2024, 18:31 Melina Ay
Türk kültürü dünyaya açılıyor

Yabancılar, dünyanın çeşitli bölgelerinde yaşayan ve Türkçeye ilgi duyanlar, Yunus Emre Enstitüsü'nün başlattığı ‘Türkçenin Sesi Radyosu’ ile Türkiye ve Türk kültürünü yakından tanıma fırsatı buluyor. Enstitü, Türkiye'nin benzersiz kültürel unsurlarını tanıtmak ve Türkçe öğretmek misyonuyla internet üzerinden yayın yapan bu radyo programı aracılığıyla geniş bir dinleyici kitlesine hitap ediyor.

En fazla dinleyenler arasında 3 ülke yer aldı

Bu yıl, Türkçenin Sesi Radyosu’nu en fazla dinleyen ülkeler arasında Almanya, Romanya, Avustralya, Sırbistan ve Fransa öne çıktı. Bu ülkelerde yoğun ilgi gören programlar arasında ‘Karagöz ve Hacivat ile Atasözlerimiz’, ‘Bir Kelime Bir Şarkı’ ve ‘Keloğlan ile Aykız'dan Faydalı Bilgiler’ bulunuyordu.

40’a yakın programı mevcut

Türkçenin Sesi Radyosu, Türkiye'ye dair yabancıların izlenimlerini sunduğu ‘Dünyanın Kapıları’, sağlık konularında önemli bilgilerin paylaşıldığı ‘Sağlıcakla’ Mimar Sinan'ın dehasını ve Türk medeniyetinin sembollerini anlatan ‘Deha ve Mimari’, Türk şiirinin seçkin eserlerini sunduğu ‘Şiir Saati’ gibi 40'a yakın programla yayın hayatına devam ediyor. Radyo aynı zamanda, Türkçe öğrenenlere yönelik hazırlanan başlangıçtan ileri seviyeye kadar çeşitli programlarla Türk kültürünü tanıtmaya devam ediyor.

Daha dinamik olmaya hazırlanıyorlar

Türkçenin Sesi Radyosu, 2024 yılı için program içeriğini yenileyerek dinleyicilerine keyifli bir yayın akışı sunuyor. Radyo, 9 yıldır olduğu gibi yeni yayın sezonunda da yenilikçi programları, zengin içerikleri ve seçkin müzikleriyle dinleyicilerine daha dinamik bir deneyim sunmayı hedefliyor. ‘Dünyaya Türkçe Sesleniyoruz’ sloganıyla, dünyanın dört bir yanındaki dinleyicilere ulaşmaya devam edecek.

Yorumlar (0)