Nadir bulunan sanat dallarını bir araya getiriyorlar

Adana Olgunlaşma Enstitüsü Sanat Tasarım Atölyesi'nde, nadir bulunan rölyef, hat, tezhip ve resim sanatları ustalıkla bir araya getirilerek ortaya çıkan eserler ilgi odağı oldu.

KÜLTÜR-SANAT 22.04.2024, 11:14 23.04.2024, 14:07 Melina Ay
Nadir bulunan sanat dallarını bir araya getiriyorlar

Usta öğreticilerin özenle hazırladığı el işi ürünler büyük beğeni toplarken, Sanat Tasarım Atölyesi'nde çeşitli teknikler kullanılarak ortaya konan eserler de ilgi çekiyor. Atölyede, usta öğreticiler resim, rölyef, hat ve tezhip gibi sanatları bir araya getirerek çeşitli eserler üretiyor.

“Yeniden canlandırıyoruz”

Sanat Tasarım Atölyesi'nde usta öğretici olarak görev yapan Kübra Karataş, geçmişte enstitüde öğrenci olarak başladığını ve sınavı başarıyla geçerek usta öğretici olarak atanmayı başardığını ifade etti. Yaptıkları eserlerin insanların dikkatini çektiğini aktaran Karataş, “Görsel sanatlar usta öğreticisi olarak, burada görsel sanat, rölyef, hat ve tezhip gibi değerli sanatları icra ediyoruz ve üzerinde çalışıyoruz. Geçmişten günümüze uzanan tarihi eserleri, mimarileri yeniden canlandırarak görsel bir formda ortaya koyuyoruz. Rölyef çalışmalarımız da bulunuyor ve unutulmaya yüz tutmuş sanatları günümüze taşımak için çaba sarf ediyoruz. Hat ve tezhip zaten köklü bir geleneğe sahipken, rölyef sanatı daha az bilinir ve bu yüzden insanların dikkatini çekiyor” açıklamalarında bulundu.

“Bütün çalışmaları bir araya getiriyoruz”

Atölyede çok mutlu olduklarını sevdikleri işi ve mesleği yaptıklarını söyleyen Kübra Karataş, “Atölyemizde, taş bebeklerimizi boyayarak kombine çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Ahşap oymacılarının hazırladığı tabaklara görsel çalışmalar yapıyoruz. Rölyef sanatçımız ise kabartma sanatını kullanarak eserlerini oluşturuyor. Tuvaller üzerinde yağlı boya ve sulu boya çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Ayrıca, hat ve tezhip sanatlarını bir araya getirerek kombine çalışmalar da yapıyoruz” dedi.

Yorumlar (0)