Görenleri hayran bırakan doğal güzellik turizme kazandırılıyor

Cumhurbaşkanlığı tarafından önceden kesin korunacak hassas bir alan olarak belirlenen Hafik Gölü'nde çevre düzenleme çalışmaları başlatıldı.

KÜLTÜR-SANAT 26.06.2024, 17:45 27.06.2024, 17:14 Melina Ay
Görenleri hayran bırakan doğal güzellik turizme kazandırılıyor

Sivas'ın Hafik ilçesine sadece bir buçuk kilometre uzaklıkta bulunan Hafik Gölü, doğal güzelliğiyle ziyaretçilerine büyüleyici bir deneyim sunuyor. Türkiye'de göl evleri tarzında tek örnek olan Pılır Höyüğü de göl içindeki doğal dokusunu koruyarak turizme kazandırılacak. Gölü ziyaret eden Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan ve onaylanan projenin detaylarını Sivas İl Özel İdaresi ve Hafik Belediyesi yetkililerinden aldı. Vali Şimşek, Hafik Gölü çevresinde restoran, kafe, gezinti iskelesi, kuş gözlem kulesi, otopark ve yürüyüş yollarının inşa edileceğini belirtti.

Dokusu bozulmadan peyzaj düzenlemeler yapılacak

Vali Yılmaz Şimşek, Hafik ilçesindeki Hafik Gölü'nün önemli doğal güzelliklerinden biri olduğunu belirterek, “Burada 15 bin metrekarelik bir alanı kapsayan yeni bir çevre düzenlemesi projesi hayata geçiriyoruz. Özel İdare ve Hafik Belediyesi iş birliğiyle, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın da desteğiyle bu çalışmaları yürütüyoruz. Restorasyon çalışmaları başta olmak üzere restoran ve kafe düzenlemeleri yapılacak. Ayrıca yürüyüş alanları, aydınlatma sistemleri, park alanları ve çocuk oyun alanları gibi peyzaj düzenlemeleri planlıyoruz. İskele de projenin bir parçası olarak hayata geçirilecek. Amacımız, Hafik ilçemizin benzersiz doğal güzelliklerini turizme kazandırarak, bölgenin turizm potansiyelini artırmak. Bu projenin hem Hafik'imize hem de Sivas'ımıza olumlu katkılar sağlamasını temenni ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun” açıklamalarına yer verdi.

Yorumlar (0)