Deep Purple'dan İstiklâl Marşı ve Türk Marşı sürprizi

Dünya turnesine çıkan Deep Purple'ın sıradaki durağı İstanbul'du. KüçükÇiftlik Park'ı sallayan ünlü rock grubu, hayranlarını coşturdu. Don Airey'in klavye solosunda İstiklâl Marşı ile Mozart'ın Türk Marşı'nı çalması, gecenin sürprizi oldu.

KÜLTÜR-SANAT 27.06.2024, 11:24 28.06.2024, 08:56 Hakan Öksüz
Deep Purple'dan İstiklâl Marşı ve Türk Marşı sürprizi

Rock dünyasının en önemli gruplarından ve heavy metal türünün öncülerinden olan Deep Purple, İstanbul KüçükÇiftlik Park'ı salladı. İngiliz rock grubu "=1 MORE TIME" dünya turnesinin İstanbul konserinde hayranlarına unutulmaz anlar yaşattı.

Hard rock tutkunları coştukça coştu

Hard rock türünün en ünlü gruplarından olan Deep Purple, sevilen şarkılarını seslendirdi. Kurucu vokalist Ian Gillan'a gitarist Simon McBride, baterist Ian Paice ve bas gitarda Roger Glover eşlik etti. Klavyede ise Don Airey vardı.

Konsere Highway Star ile başladılar

Çok sevilen "Highway Star" şarkısı ile konseri açan Deep Purple; "Portable Door", "A Bit on the Side", "Smoke on the Water", "Hard Lovin' Man", "Anya" ve "Into the Fire" gibi parçalarını seslendirdi.

"Uncommon Man" şarkısını Jon Lord'a adadılar

Grubun vokalisti Ian Gillan, "Tekrar İstanbul'dayız, bu çok güzel. Sahnede harika bir enerji alıyoruz sizden. Seviyoruz sizi." dedi. Ian Gillan, grubun 2012'de ölen kurucu üyelerinden Jon Lord'u unutmadı. "Uncommon Man" şarkısını eski dostuna adadı.

İstiklâl Marşı ile Mozart'ın Türk Marşı'nı çaldı

Gecenin sürprizi, "Anya" şarkısında sonra Don Airey'in yaptığı klavye solosu oldu. Soloda İstiklâl Marşı ile Mozart'ın Türk Marşı'nı çalan Don Airey, konsere gelenleri mest etti. Bir buçuk saatlik konser, "Black Night" şarkısı ile son buldu.

Yorumlar (0)