Bölgesine özgü üretimlerinin coğrafi işaretini bekliyorlar

Adana'nın Kozan ilçesinde üretilen ve kendine has lezzetiyle büyük ilgi gören sütsüz Limon dondurması, yöresel tatlar arasında öne çıkıyor ve coğrafi işaret almayı hedefliyor.

KÜLTÜR-SANAT 24.06.2024, 13:26 25.06.2024, 09:07 Melina Ay
Bölgesine özgü üretimlerinin coğrafi işaretini bekliyorlar

Kozan'da üretilen dikenli limon ve salep ile hazırlanan Limon dondurması, sıcak yaz günlerinde büyük ilgi görüyor. Günlük 1 ton üretim gerçekleştiren Neşet Yavuz, bu bölgeye özgü lezzetin coğrafi işaret alarak tescillenmesini istiyor. Yavuz, Limon dondurmasının süt kullanılmadan yapıldığını belirtti.

“Başvurumuzu yaptık bekliyoruz”

Üretici Neşet Yavuz, “Bölgemizde üretilen dikenli limon ile Limon dondurması yapıyoruz. Ayrıca, Saimbeyli Kirazı, Bucak Çileği ve Feke'de yetişen lavanta kullanarak da dondurma çeşitleri ürettik. Bir bardak Limon dondurması serinletici bir etkiye sahip. Yoğun talep görüyoruz ve günlük 800 kilogram ile 1 ton arasında üretim yapıyoruz. Kadirli, Adana merkez ve Mersin Anamur'a dondurma gönderiyoruz. Coğrafi işaret için daha önce üç kez başvuru yaptık ve hala bekliyoruz. Bu dondurma, sadece dikenli limon kullanılarak ve süt eklenmeden üretiliyor” dedi.

Yorumlar (0)