Zerin'in ölümünde sanığa beraat, Bakanlıktan itiraz: "Sanıklara cesaret veriyorsunuz!"

Zerin Kılınç'ın Haziran 2022'de ikinci kattaki evinin penceresinden düşerek hayatını kaybetmesinden 7 ay sonra erkek arkadaşı Yılmaz S. tutuklanmış, daha sonra tahliyesine hükmedilmişti. Tahliye kararına yapılan itirazların reddedilmesi üzerine Kılınç ailesi ile Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı itiraz etti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı adına dilekçe veren avukat İlter Duman, şüphelinin ifadelerinin gerçeği gizlemeye ve cezadan kurtulmaya yönelik olduğu kaydedildi. Dilekçede, "Mahkemenin beraat kararı, muhtemel sanıklara cesaret veriyor." denildi.

GÜNDEM 24.06.2024, 15:43 Hakan Öksüz
Zerin'in ölümünde sanığa beraat, Bakanlıktan itiraz: "Sanıklara cesaret veriyorsunuz!"

Eskişehir Odunpazarı'na bağlı Emek Mahallesi Ertaş Caddesi'nde ikinci katta bulunan evinin penceresinden düşen Zerin Kılınç (36) yaşamını yitirmişti. Haziran 2022'de yaşanan şüpheli ölümün ardından Zerin Kılınç'ın sevgilisi Yılmaz S'nin ifadesi alınmıştı. Şüpheli Yılmaz S, Zerin'in ölümünden 7 ay sonra tutuklanmıştı. 

Beraat kararına itirazlar kabul görmedi

Cinayet ile yargılanan Yılmaz S. hakkında devam eden davanın duruşması, Eskişehir 5. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmadan şoke eden bir karar çıktı. Yılmaz S'nin üzerine atılı suçları işlediğine dair somut delillerin bulunamadığı, bu nedenle beraatine karar verildiği aktarıldı. 

Kılınç ailesi ile Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı itiraz etti

Beraat kararının ardından yapılan itirazlardan sonuç çıkmadı. İstinaf mahkemesi, söz konusu kararda usule ve esasa dair herhangi bir hukuka aykırılığın tespit edilmediğini bildirdi. Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 2'nci Ceza Dairesi de beraat kararını onadı. Yılmaz S'nin beraat kararı üzerine Kılınç ailesinin avukatı Ahmet Seyhan ile Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti. 

Bakanlıktan itiraz: "Hayatın olağan akışına aykırı"

Avukat İlter Duman, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı adına verdiği dilekçede, sanık Yılmaz S'nin üzerine atılı suçtan kurtulmak için çelişkili ifadeler verdiğini bildirdi. Bu ifadelerin, "cezadan kurtulmaya yönelik" olduğu kaydedildi. Sanık Yılmaz Sazak'ın, olay yerinde bulunan yırtık tişörtün kullanımı ile ilgili ifadesinin "hayatın olağan akışına aykırı" olduğu belirtildi.

Dilekçede sanığın ifadesindeki çelişkilere dikkat çekildi

Bakanlık adına verilen dilekçede, Zerin Kılınç'ın düşüşünden önce evde büyük bir kavganın çıktığı, sanığın bu tartışmayı gizlediği vurgulandı. 

Evdeki kan lekelerine dikkat çeken avukat İlter Duman'ın dilekçesinde, "Camı kapatmak isteyen bir kişinin, bir eşyayı camın önüne koymak yerine tişörtü ile bunu sağlamaya çalışması mantıkla izah edilemez. Evde bulunan kan lekeleri damlacıklar halinde. Camın ayağa batması sonucu böyle kan lekeleri oluşmayacaktır. Olayın yaşandığı evde yerde kanlı mendil bulundu, duvarda da kan izlerine rastlandı." denildi.

"Mahkemenin beraat kararı, muhtemel sanıklara cesaret veriyor"

Hayatını kaybeden Zerin Kılınç'ın bir çocuğunun bulunduğu ve hayatının düzenli olduğu, dolayısıyla kendisini intihara sürükleyecek bir durumun bulunmadığı kaydedildi. Hazırlanan bilimsel mütalaanın da olayın intihar olmadığını ortaya koyduğu ancak mahkemenin bunu görmezden geldiği belirtildi. Mahkemenin beraat kararının, yaşanacak benzer olaylardaki olası sanıklara cesaret verdiği, kamu vicdanını yaraladığı ifade edildi.

Yorumlar (0)