Yangın ihbarı diye gittiler, uyuşturucu serası buldular!

Adana'da bir apartman dairesine yangın ihbarına giden itfaiye ve polis ekipleri, salona kurulan iklimlendirme sistemli uyuşturucu serasıyla karşılaştı.

GÜNDEM 01.07.2024, 12:15 02.07.2024, 08:52 Buse Önder
Yangın ihbarı diye gittiler, uyuşturucu serası buldular!

Olay, 27 Haziran saat 17.30 sularında Adana'nın Çukurova ilçesi Mahfesığmaz Mahallesi'nde bir apartman dairesinde meydana geldi. Kiracılar Buğra Şahincan U. ve arkadaşı A.Y.Ö.'nün (19) kaldığı daireden alevlerin yükseldiğini gören komşular, durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi.

İhbar üzerine adrese sevk edilen itfaiye ve polis ekipleri, daireye girdiklerinde uyuşturucu üretimi için kurulmuş bir iklimlendirme sistemiyle karşılaştı.

Yangın söndürüldü, uyuşturucu ele geçirildi

İtfaiye ekipleri yangını kısa sürede kontrol altına alıp söndürdü. Bu sırada evde arama yapan polis, yeni hasat edilmiş ve kurutulmaya bırakılmış 6 kilo 644 gram esrar ile 4,5 gram kokain ele geçirdi.

Şüpheli sokakta yakalandı

Çukurova İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Suç Önleme ve Soruşturma Büro Amirliği ekipleri, yangın sırasında dairede bulunmayan şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı. Yapılan araştırma sonucu, Buğra Şahincan U. eve yakın bir sokakta yakalandı. Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne teslim edilen şüpheli, ifadesinde uyuşturucu maddelerin kendisine ait olduğunu itiraf etti.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Buğra Şahincan U., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Kaçak durumdaki diğer şüpheli A.Y.Ö.'nün yakalanması için çalışmaların devam ettiği bildirildi.

Yorumlar (0)