Türk bayrağına saldırmışlardı: ‘Gerekli işlemler yapıldı’

Güvenlik kaynaklarından Suriye’nin kuzeyinde yaşananlara ilişkin açıklama geldi. Açıklamada, “Provokatif eylemlerde bulunan kişiler yakalandı, gerekli işlemler yapıldı” denildi.

GÜNDEM 02.07.2024, 12:03 02.07.2024, 12:30 Buse Önder
Türk bayrağına saldırmışlardı: ‘Gerekli işlemler yapıldı’

Kayseri'de Suriyeli bir kişinin küçük bir çocuğa tacizde bulunmasının ardından başlayan olaylar, önce Kayseri'de ardından Suriye'nin kuzeyinde devam etti. Bu gelişmeler Ankara tarafından yakından takip ediliyor.

Güvenlik kaynakları, dün yaşanan olaylara ilişkin açıklamalarda bulundu. Hatay, Gaziantep, Kayseri, Konya, Bursa ve İstanbul'un Sultanbeyli ilçelerinde gece saatlerinde olaylar yaşandığını belirten kaynaklar, Suriye tarafında da Türklere karşı eylemler yapıldığını bildirdi.

‘Gerekli müdahale yapıldı’

Milli İstihbarat Teşkilatı ve emniyet güçleri, hem Türkiye içinde hem de Suriye'nin kuzeyinde olayları yakından takip ederek gerekli müdahalelerde bulundu. Kaynaklar, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne karşı faaliyet gösteren, Türkiye'nin izlediği dış politikayı bozmak isteyen provokatif eylemlerde bulunan kişilerin yakalandığını ve bu kişiler hakkında gerekli işlemlerin yapıldığını açıkladı.

‘Olayları kızıştıranlar tespit edildi’

Açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne karşı faaliyet gösteren, Türkiye'nin izlediği dış politikaya karşı düzeni bozmak isteyen provokatif eylemlerde bulunan kişiler ve eylemlerde yer alanların yakalandığı ve bu kişiler hakkında gerekli işlemlerin yapıldığı vurgulanarak, “Eylemlere karışan ve olayları kızıştıran her kişi tespit edilerek, gerekli işlemlerin yapılmasına devam edilmektedir" denildi.

Yorumlar (0)