Terör örgütü PKK'nın planı ortaya çıktı! Ormanları yakıyorlar

Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyinde bulunan Dergele köyündeki sivilleri kalkan olarak kullanıp, Türk birliklerine havan saldırısı yapan teröristlerin, yerlerinin tespit edilememesi için ormanları ateşe verdiğini açıkladı.

GÜNDEM 27.06.2024, 19:50 29.06.2024, 09:32 Buse Önder
Terör örgütü PKK'nın planı ortaya çıktı! Ormanları yakıyorlar

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin sosyal medya hesaplarından yapılan bir duyuruya göre, PKK terör örgütü mensuplarının Irak'ın kuzeyinde gerçekleştirdikleri operasyonlar sırasında kaçma imkanı bulamayan teröristlerin, gizlenmek amacıyla ormanları ateşe verdiği belirtildi.

Yapılan açıklamada, Dergele köyündeki sivilleri kalkan yaparak birliklere havan atışı yapan teröristlerin, yerlerinin tespit edilmesini engellemek için orman yangınlarına başvurduğu ifade edildi. Teröristlerin, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin sivillere ve yerleşim yerlerine gösterdiği hassasiyeti bildiklerinden dolayı köylüleri kalkan olarak kullandıkları ve ormanları ateşe vererek gizlenmeye çalıştıkları vurgulandı.

Ayrıca, PKK'lı teröristlerin yıllardır olduğu gibi Irak'ın kuzeyindeki sivil halkı tehlikeye atmaya çalıştıkları belirtildi.

‘Türk askerinin pençesinden kurtulamazlar’

Teröristlerin, ateşe verdikleri yerlerde yerel halkı, "Türk Silahlı Kuvvetleri ormanları yaktı" şeklindeki yalanlarla kandırmaya çalıştığına da dikkat çekildi. Ayrıca, teröristlerin girdikleri köylerde etrafa ateş açarak sivillerin can ve mal güvenliğini tehlikeye attıkları ifade edildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin duyurusunda, terör örgütü ne yaparsa yapsın, sivillere, yerleşim yerlerine, çevreye ve doğaya gösterilen hassasiyetin devam edeceği ve teröristlerin Türk askerinin pençesinden kurtulamayacağı vurgulandı.

Yorumlar (0)