Şırnak’ta büyük operasyon! Teröristlere bir darbe daha geldi

Şırnak’ta gerçekleştirilen “Bozdoğan-44” operasyonunda, 1’i turuncu, 2’si gri kategoride olmak üzere toplam 4 terörist etkisiz hale getirildi.

GÜNDEM 21.06.2024, 09:47 22.06.2024, 14:00 Buse Önder
Şırnak’ta büyük operasyon! Teröristlere bir darbe daha geldi

Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi kırsalında gerçekleştirilen "Bozdoğan-44" operasyonunda, İçişleri Bakanlığı Terörden Arananlar Listesi’nde yer alan 4 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda etkisiz hale getirilen teröristlerden biri turuncu kategoride, ikisi gri kategoride yer alıyordu.

Çeşitli saldırıları düzenlemişlerdi

Etkisiz hale getirilen teröristler arasında, Brüsk kod adlı Basri Cin, Rüstem kod adlı Sefer Temel, Kamuran Gever kod adlı Yılmaz Sala ve Dilsöz Rojhilat kod adlı terörist bulunuyordu. Bu teröristlerin, geçmişte Şırnak ili Beytüşşebap ilçesi kırsalında düzenledikleri çeşitli saldırılara katıldıkları tespit edildi.

24 Mayıs 2018 tarihinde bir güvenlik görevlisinin şehit edildiği silahlı saldırı, 15 Temmuz 2019'da bir sivilin şehit olduğu ve iki sivilin yaralandığı EYP’li saldırı, 6 Haziran 2020'de bir güvenlik görevlisinin yaralandığı EYP’li saldırı, 29 Temmuz 2020'de iki güvenlik görevlisinin yaralandığı EYP’li saldırı, 14 Ağustos 2022'de iki sivilin yaralandığı EYP’li saldırı ve 13 Eylül 2023'te bir sivilin şehit edildiği silahlı saldırı bu eylemler arasındaydı.

Silahlarıyla birlikte yakalandılar

Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı ve TEM Daire Başkanlığı koordinesinde, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı'nın sevk ve idaresinde Şırnak İl Jandarma Komutanlığı tarafından gerçekleştirilen istihbari çalışmalar sonucu operasyon düzenlendi.

Hava Kuvvetleri Komutanlığı uçakları, ATAK taarruz helikopterleri ve J-SİHA desteği ile Jandarma Özel Harekat (JÖH), Jandarma Komando timleri ve Güvenlik Korucuları’nın katılımıyla teröristlerle sıcak temas sağlandı. Çatışmada teröristler silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirildi.

‘Kararlılıkla devam edecek’

Operasyonu gerçekleştiren Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Jandarma ve Güvenlik Korucularını tebrik eden Yerlikaya, operasyonların kararlılıkla devam edeceği vurguladı. Türkiye’nin terörle mücadelesinin süreceğini ve son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar operasyonların durmaksızın devam edeceği belirten Bakan Yerlikaya, “Şehitlerimizin kanı yerde kalmadı, milletin duası kahraman güvenlik güçleriyle birlikte” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)