Sinan Ateş cinayeti davasında üçüncü celse! Müşteki beyanları alınıyor

Sinan Ateş cinayeti davasının duruşmasındaki üçüncü celse başladı. İki gündür sanıkların savunmaları alınıyordu. Sanık savunmaları sona erdi. Bugün müşteki beyanlarının alınmaya başlanacağı kaydedildi.

GÜNDEM 03.07.2024, 12:10 03.07.2024, 12:10 Hakan Öksüz
Sinan Ateş cinayeti davasında üçüncü celse! Müşteki beyanları alınıyor

Türkiye, 30 Aralık 2022'de Ankara'da gerçekleşen bir cinayetin haberi ile sarsıldı. Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş, cinayete kurban gitti. Sinan Ateş'in öldürülmesi ile ilgili davanın bugün görülecek üçüncü celsesinde önemli gelişmelerin yaşanacağı düşünülüyor.

Pazartesi günü 13 sanık ifade verdi

Sina Ateş'in öldürülmesi davasının duruşması pazartesi günü başladı. Cinayeti işleyen kişi ve azmettiricinin savunmaları dinlendi. 13 sanığın ifade verdiği duruşmadan yansıyanlar gündeme oturdu.

Eray Özyağci: "Doğukan Çep'ten telkin aldım, ayaklarından vuracaktım"

Eray Özyağci, savunmasında başkente siyasi cinayet için gelmediğini söyledi. Sinan Ateş'in ayaklarından vurulması için Doğukan Çep'ten telkin aldığını kaydeden Özyağci, "Birisi hedef gözetmeden ateş etti. Ben de ateş açtım. Ardından 'reisi vurduk' diye bir ses duydum." ifadelerini kullandı.

Tetikçi Doğukan Çep: "Ben azmettirdim fakat amacım cinayet değildi"

Cinayetin tetikçisi Doğukan Çep, "Sinan Ateş'e saldırı olayını azmettiren benim ancak cinayet amacıyla yapmadım. Suikast planlasaydım yanlarından motosikletle geçerken ateş açtırabilirdim.

Dünkü duruşmada tutuklu polis memuru Murat Can Çolak dinlendi

Sinan Ateş'in cinayeti davasının dünkü duruşmasında tutuklu polis memuru Murat Can Çolak ifade verdi. Cinayeti işleyen tetikçiyi İstanbul'dan Ankara'ya getirdiği kaydedilen Murat Can Çolak, "Eray Özyağci ile Ankara'ya gidileceğinden haberi yoktu." iddiasında bulundu.

Duruşmada dün gerginlik çıktı

Duruşmanın dün görülen celsesinde gerginlik yaşanmıştı. Tutuklu avukat Serdar Öktem ile Sinan Ateş'in avukatı Ali Yüce arasında gerginlik çıkmıştı. Ali Yüce'nin salondan çıkarılmasını isteyen mahkeme başkanı, bu talebi yerine getirilmeyince kolluk kuvvetleri hakkında işlem başlatıldığını açıklamıştı. Bunun üzerine Milli Yol Partisi Remzi Çayır tepki göstermişti.

Mahkeme başkanından "davaya siyasi müdahale" uyarısı

Bugün başlayan üçüncü celseden önce mahkeme başkanı, dünkü gerginliği hatırlattı. Bugün yapılacak celsede bir siyasi parti temsilcisinin itiraz etmesi durumunda bunun "davaya siyasi müdahale" sayılabileceğini kaydeden hakim, siyasi parti temsilcilerinin dışarı çıkartılacağını belirtti. 

Müşteki beyanlarına geçildi

Sanık avukatların beyanları ile üçüncü celse başladı. Umut Ersoy'un da ifade verdiği kaydedildi. Sanıkların savunmaları sona erdi. Bugün müşteki beyanlarının alınmaya başlanacağı kaydedildi.

Yorumlar (0)