Sibergöz-48 operasyonu! 65 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 19 ilde “Nitelikli Dolandırıcılık ve Çevrimiçi Çocuk Müstehcenliği” suçlarına yönelik Sibergöz-48 operasyonlarının gerçekleştirildiğini duyurdu.

GÜNDEM 01.07.2024, 09:40 01.07.2024, 18:03 Buse Önder
Sibergöz-48 operasyonu! 65 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Yerlikaya, "Nitelikli Dolandırıcılık ve Çevrimiçi Çocuk Müstehcenliği" suçlarına yönelik olarak Jandarma tarafından 19 ilde gerçekleştirilen "SİBERGÖZ-48" operasyonlarının ayrıntılarını kamuoyuyla paylaştı. Bakan Yerlikaya, toplam 11 milyar 400 milyon TL işlem hacmine sahip hesaplarda dolandırıcılık yaptıkları belirlenen 65 şüphelinin yakalandığını açıkladı.

Yerlikaya, "Bilişim sistemlerini kullanarak nitelikli dolandırıcılık yapanların peşindeyiz ve onlara fırsat tanımayacağız. Kara Vatanda olduğu gibi Siber Vatan’da da sanal devriyelerimiz 7 gün 24 saat görev başında" dedi.

Operasyonlar, Jandarma Genel Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde, Trabzon ve Aydın merkezli olmak üzere Adana, Ankara, Batman, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İzmir, Mardin, Mersin, Sivas, İstanbul, Iğdır, Giresun, Kastamonu, Muğla, Van ve Zonguldak illerinde gerçekleştirildi.

Trabzon

Trabzon İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından, KOM Daire Başkanlığı'nın desteğiyle, Trabzon merkezli olarak Adana, Ankara, Batman, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İzmir, Mardin, Mersin ve Sivas'ta düzenlenen operasyonlarda, sosyal medya üzerinden "Kısa Vadede Yüksek Kazanç" vaadiyle vatandaşları dolandırarak haksız kazanç sağladıkları belirlenen 33 şüpheli yakalandı.

Aydın

Aydın İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda, Aydın merkezli İstanbul, Iğdır ve Mardin'de düzenlenen operasyonlarda, sosyal medya platformlarında oluşturdukları sahte hesaplarla arkadaşlık kurdukları kişilerin kişisel bilgilerini kullanarak sahte dava, uzlaşma ve icra evrakları oluşturup, bu evrakları avukat kimlik bilgileriyle birlikte vatandaşlara göndererek "Avukatlık Bedeli, Dava Kapama Bedeli veya Uzlaşma Bedeli" adı altında dolandırıcılık yaptıkları belirlenen 9 şüpheli yakalandı.

‘Çocuk müstehcenliği’ gerekçesiyle 23 kişi yakalandı

Ayrıca, Adana, Ankara, Eskişehir, Giresun, İstanbul, İzmir, Kastamonu, Mersin, Muğla, Van ve Zonguldak İl Jandarma Komutanlıkları Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlükleri tarafından düzenlenen operasyonlarda, çocuklara ait cinsel içerikli müstehcen fotoğraf ve videoları bilgisayarlarına depolayan ve bu materyalleri paylaşarak "Çevrimiçi Çocuk Müstehcenliği" suçunu işledikleri tespit edilen 23 şüpheli yakalandı.

Operasyonlar sonucunda, çok sayıda bilgisayar, telefon, SIM kart, taşınabilir bellek, banka/kredi kartı ve soğuk kripto cüzdanı ele geçirildi.

Yorumlar (0)