Ramazan Hoca'yı öldüren katilden korkunç savunma! 'Cinayeti 4 ay önce kurguladım'

"Diyarbakırlı Ramazan Hoca" olarak tanınan Ramazan Pişkin'i, işlettiği çay ocağında bıçaklayarak öldüren Erkan Baykut'un yargılanmasının sürdüğü duruşmada savunma yapan sanık, cinayeti 3-4 ay öncesinden planlamaya başladığını ve bıçağı bu amaçla satın aldığını itiraf etti.

GÜNDEM 01.07.2024, 16:42 Buse Önder
Ramazan Hoca'yı öldüren katilden korkunç savunma! 'Cinayeti 4 ay önce kurguladım'

İstanbul’un Fatih ilçesinde çay ocağı işleten ve sosyal medyada "Diyarbakırlı Ramazan Hoca" olarak tanınan Ramazan Pişkin, 31 Ocak'ta 24 yaşındaki Erkut Baykut tarafından bıçaklanarak öldürüldü.

Olay sonrası tutuklanan Baykut hakkında "kasten öldürme" suçundan dava açıldı ve yargılama İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam ediyor. Tutuklu sanık Erkut Baykut, duruşmalara avukatıyla birlikte katılıyor.

Cinayeti planladığını itiraf etti

Önceki duruşmada, esasa ilişkin mütalaaya karşı savunması sorulan Erkut Baykut, cinayeti planladığını itiraf etti.

Baykut, "Olaydan 3-4 ay önce Ramazan Pişkin’i sosyal medyada gördüm. Gördükten sonra cinayeti kafamda kurguladım. Bana zulüm yapan insanların yerine onu koydum. O insanlara benziyordu. Aşırı dozda uyuşturucu madde etkisindeydim. Bıçağı olaydan 2 ay önce maktulü öldürmek amacıyla aldım" dedi.

‘Annesini de dövüyordu’

Sanığın avukatı, müvekkilinin psikolojik sorunları olduğunu ve geçmişte annesini dövdüğünü belirtti. Avukat, sanığın akıl sağlığının tespit edilmesi için Adli Tıp Kurumu’na sevk edilmesini talep etti.

Ancak mahkeme, sanığın duruşma salonundaki davranışlarında ve savunmalarında akıl hastalığına dair bir belirti bulunmadığı gerekçesiyle bu talebi reddetti. Avukata son savunmasını hazırlaması için süre veren mahkeme, duruşmayı erteledi.

Yorumlar (0)