Murat Kurum duyurdu! ‘200 bin yeni konutu teslim edeceğiz’

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Malatya'da yaptığı açıklamada "Yıl sonuna kadar 200 bin yeni yuvamızı teslim edeceğiz" dedi.

GÜNDEM 05.07.2024, 17:24 Buse Önder
Murat Kurum duyurdu! ‘200 bin yeni konutu teslim edeceğiz’

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Malatya'ya gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında çeşitli temaslar gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediyesi meclis salonunda düzenlenen koordinasyon toplantısının ardından, kentte devam eden konut inşaatları ve rezerv alanlarında incelemelerde bulundu.

Bakırcılar Çarşısı'ndaki incelemelerinin ardından gazetecilere açıklama yapan Bakan Kurum, geçmiş yıllarda yaşanan 6 Şubat 2023 tarihli depremleri unutmadıklarını vurguladı.

‘Tüm imkanlar seferber edildi’

Bakan Kurum, "Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, deprem bölgesinin yeniden yapılanma sürecinde ikinci plana düşmeyeceğini kararlılıkla belirtiyoruz. Yılsonuna kadar Malatya ve diğer illerde toplam 200 bin konutun teslim edilmesi hedefleniyor. Afetin yol açtığı maddi zararın 104 milyar doları geçtiğini göz önünde bulundurduğumuzda, devletimiz bu süreçte tüm imkanlarını seferber etmiştir" şeklinde konuştu.

‘276 bin konutun süreci tamamlandı’

Depremzedelerin yaralarını sarmak için büyük gayret gösterdiklerini ve 276 bin konut ile iş yerinin ihale sürecinin tamamlandığını belirten Bakan Kurum, "Bugün deprem bölgesinde 2000'e yakın şantiyede 153 bin işçi kardeşimizle çalışıyoruz. Şehir içinde ve rezerv alanlarda toplamda 200 bin konutun teslim edilmesi için çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

‘Verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz’

Bakan Kurum, Malatya'da şimdiye kadar 7 bin 881 konutun tamamlandığını ve 80 bin 224 ev ile iş yerinin inşasına devam ettiklerini ifade ederek, "Malatya'nın tarihi dokusunu koruyarak, çevreci ve depreme dayanıklı yapılar inşa ediyoruz. Görev süremiz boyunca verdiğimiz sözleri yerine getirmeye devam edeceğiz. Malatya'da yeni yuvalarına kavuşmayan hiçbir depremzede kardeşimizi bırakmayacağız" diye konuştu.

Yorumlar (0)