MSB'den terörle mücadele ve 3. dünya savaşı değerlendirmesi

Milli Savunma Bakanlığı, haftalık bilgilendirme toplantısında terörle mücadeledeki son gelişmeleri kamuoyuyla paylaştı. Ayrıca, bakanlık kaynaklarından gelen mesajlar ise son günlerde artan 3. Dünya Savaşı riskiyle ilgili oldu. Bakanlık kaynakları, "Ülkemiz başta olmak üzere kimse 3. Dünya Savaşı gibi karanlık senaryoları istemez, ancak ordumuzun her türlü senaryoya hazır olduğunu vurgulamak önemlidir” şeklinde açıklama yaptı.

GÜNDEM 27.06.2024, 13:47 Melina Ay
MSB'den terörle mücadele ve 3. dünya savaşı değerlendirmesi

Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, bakanlıkta düzenlediği haftalık basın toplantısında güncel operasyonlar hakkında bilgi verdi. Aktürk, son iki haftada 89 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Operasyonların Pençe-Kilit Harekâtı çerçevesinde yürütüldüğünü belirten Aktürk, terör örgütlerinin hareket kabiliyetini azaltmak ve güvenlik bölgesini genişletmek için kararlılıkla çalıştıklarını vurguladı. Irak'ın kuzeyindeki güvenlik önlemlerini artırma konusunda da kararlı olduklarını dile getiren Aktürk, operasyonların devam edeceğini ifade etti.

Kontol noktaları kurulacak mı?

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, sosyal medyada dolaşan Irak'ın kuzeyindeki meskûn mahallerde kontrol noktaları oluşturulduğu iddialarını yalanladı. Kaynaklar, “TSK'nın sivillerin yaşadığı bölgelere girmesi veya kontrol noktaları kurması söz konusu değildir. Kontrol noktaları, Iraklı yerel makamlar tarafından ilgili bölgelerde oluşturulmakta ve bu konuda Irak hükümeti ile koordinasyon sağlanmaktadır” açıklamasında bulundu. Ayrıca, Irak ile kurulacak Ortak Harekât Merkezi ile ilgili teknik çalışmaların devam ettiği ve harekât merkezinin kurulması için olumlu ilerlemeler kaydedildiği bilgisi paylaşıldı.

“Ordumuz her türlü senaryoya hazır”

Bakanlık kaynakları, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın ‘Üçüncü Dünya Savaşı ihtimali göz ardı edilmemeli’ açıklamasıyla ilgili soruya şu şekilde yanıt verdi:

"Birinci ve ikinci dünya savaşlarında olduğu gibi genel bir risk olduğunu söylemek mümkün. Milli Savunma Bakanlığı olarak savunma ve güvenlik değerlendirmelerimizi sürekli güncelliyoruz ve planlarımızı bu doğrultuda revize ediyoruz. Hazırlıklı bir ülke olduğumuzu rahatlıkla ifade edebiliriz. Türk Silahlı Kuvvetleri, dinamik bir ordu olup birçok coğrafyada sürekli faaliyetler yürütmekte ve kendi planlarını lojistik desteklerle test etmiş ve onaylatmış durumda. Dünya barışına katkı sağlayan faaliyetler de yürütmekte. Üçüncü dünya savaşı gibi karanlık senaryoların gerçekleşmesini kimse istemez, ancak ordumuzun her türlü senaryoya hazır olduğunu vurgulamak önemlidir”

Yorumlar (0)