Mansur Yavaş'tan "başıboş köpek" yorumu: "Hayvanseverlere çağrımdır..."

Keçiören'de 10 yaşındaki Tunahan Yılmaz'ın sahipsiz köpeklerin saldırısına uğrayarak ağır yaralanmasının ardından "başıboş köpek sorunu" bir kez daha gündeme oturdu. Sahipsiz köpek meselesine ilişkin konuşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Avrupa'da sokak köpeği diye bir şey yok. Yalnızca kısırlaştırmayla bu iş çözülecek gibi değil." diyerek hayvanlara çağrıda bulundu.

GÜNDEM 09.12.2023, 19:13 Hakan Öksüz
Mansur Yavaş'tan "başıboş köpek" yorumu: "Hayvanseverlere çağrımdır..."

Ankara Keçiören'de Tunahan Yılmaz adlı 10 yaşındaki çocuğun sahipsiz köpeklerin saldırısına uğrayarak ağır şekilde yaralanması, sosyal medyada gündemin zirvesine yerleşti. 4'üncü sınıfta okuyan Tunahan, okula giderken Kafkaslar Mahallesi'nde saldırıya uğradı. Baba Halil Yılmaz'ın, "Çocuğumu ısırmamışlar, yemişler resmen." diyerek feryat etmesi yürekleri dağladı.

"Avrupa'da sokak köpeği diye bir şey yok"

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sahipsiz köpek sorunuyla ilgili konuştu. Dünya Engelliler Günü dolayısıyla belediye binasında yapılan programın ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Yavaş, "Avrupa'da sokak köpeği diye bir şey yok." dedi.

"Yalnızca kısırlaştırmayla bu iş çözülmez"

Yavaş, "Hayvanseverlerin fikirlerine saygı duyuyorum ancak sahipsiz köpekler gerçekten çok arttı. Kendi olanaklarıyla kısırlaştırma ihalesi açan ilk belediyeyiz. 13 klinikle anlaşma yaptık. Kısırlaştırıldıktan sonra erkek olanlar tekrar sokağa salıverilebiliyor ama dişilerin bir hafta kalması gerekli. Yalnızca kısırlaştırmayla bu popülasyon artışını engellemenin yolu yok." ifadelerini kullandı.

"Gönüllüler barınaklara gelsin, masrafları bizden"

Kısırlaştırma uygulaması devam ederken bir taraftan da sahipsiz köpekleri barınaklara alacaklarını vurgulayan Mansur Yavaş, "Hayvanseverlere çağrımdır; onlar da ellerini taşın altına koyarak köpek sahiplenebilirler. İsterlerse biz destek veririz. Sahipsiz hayvan olmamalı. Gönüllüler barınaklara gelsin, masrafları bizden. Barınaklarda istedikleri kadar ilgi gösterip sevebilirler. Türkiye genelinde ciddi bir popülasyon artışı var. Bununla ilgili Meclisten bir kanun çıkacağı düşüncesindeyim." dedi.

Yorumlar (0)