Kurye cinayetinde ilk duruşma: Gözyaşlarına boğuldular!

Balıkesir'de motokurye olarak çalışan üniversite öğrencisi Ata Emre Akman'ı bıçakla öldüren 17 yaşındaki E.Ö. ve onu azmettirdiği iddia edilen babasının davasında ilk duruşma yapıldı. Ata Emre Akman'ın anne ve babasının ifadeleri sırasında, salondakiler duygusal anlar yaşadı.

GÜNDEM 28.06.2024, 23:56 Buse Önder
Kurye cinayetinde ilk duruşma: Gözyaşlarına boğuldular!

Balıkesir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, sanık E.Ö. ve babası Orhan Ö., öldürülen Ata Emre Akman’ın ailesi ve avukatlarıyla birlikte duruşmaya katıldı. E.Ö., tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılırken, duruşma esnasında tanıkların ifadelerine başvuruldu.

Tanıklar dinlendi

Tanıklardan Sultan D., sanık Orhan Ö. ile 2013 yılına kadar dini nikahla birlikte yaşadığını ve bu kişinin kendisine zarar vermeye çalıştığını öne sürdü. Sultan D., ayrıca Ata Emre Akman'ı öldüren E.Ö.'ye küçüklüğünde bir süre baktığını ve E.Ö.'nün yaşının 17'den büyük olabileceğini iddia etti. Diğer tanık Pınar A. ise Orhan Ö.'nün Sultan D.'nin evinin önünde bir olay gerçekleştireceğini söylediğini belirtti.

Tanıklardan Betül K., Sultan D.'nin üst kat komşusu olduğunu ve Ata Emre Akman'ın pizza siparişini teslim ettiği sırada "imdat" sesi duyduğunu ifade etti. Betül K., pencereden baktığında Akman'ın motosikletinin üzerine düştüğünü gördüğünü ve ambulansa haber verdikten sonra sağlık personeli olan kız kardeşinin müdahale etmeye çalıştığını ancak Akman'ın nabzının durmuş olduğunu söyledi.

Savcıdan ağırlaştırılmış müebbet talebi

Cumhuriyet savcısı, sanık E.Ö.'nün "tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını ve "ruhsatsız silah, bıçak, mermi bulundurma veya taşıma" suçundan da 1 yıla kadar hapis cezası verilmesini talep etti. Savcı ayrıca, baba Orhan Ö.'nün "tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürmeye azmettirme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını istedi.

‘Benim olayla ilgim yoktur’

E.Ö., cinayeti tasarlayarak işlemediğini, alkol ve cahilliğinin etkisiyle böyle bir eylem gerçekleştirdiğini savunarak, babasının kendisini azmettirdiği iddiasını reddetti. Orhan Ö. ise olayla ilgisinin olmadığını belirterek, "Olayı öğrenince ailemle ağladık. Yapacak olsam çocuğa silahı verir 'Git öldür' derdim. Benim bu olayla bir ilgim yoktur" dedi.

Akman ailesi ve destekçileri gözyaşlarına boğuldu

Ata Emre Akman'ın annesi Zuhal Akman, infaz yasalarının bu şekilde olmasını kabul etmediğini belirterek, "Bu dosya özelinden bir yerlere çıkarım yapabileceğimizi düşünüyorum. 'Suça sürüklenen çocuk' denilen kişinin yetişkin olarak yargılanıp ceza almasını istiyorum" diye konuştu.

Akman ailesinin avukatları, E.Ö.'nün olay tarihindeki kemik yaşının tespit edilmesini talep etti ancak mahkeme heyeti, doğum belgesi bulunması nedeniyle bu talebi reddetti.

Mahkeme heyeti, sanık avukatlarına esas hakkındaki mütalaaya karşı savunma hazırlamaları için süre vererek, sanıkların tutukluluk hallerinin devamını kararlaştırdı ve duruşmayı 12 Temmuz'a erteledi.

Ne olmuştu?

Balıkesir Üniversitesi Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölümü öğrencisi 20 yaşındaki Ata Emre Akman, 5 gün önce motokurye olarak çalışmaya başladığı firmaya sipariş edilen pizzayı teslim etmek için 11 Mayıs'ta Karesi ilçesi Karaoğlan Mahallesi Emir Sokağı'na gitmişti. Pizzayı verdikten sonra motosikletine doğru yürüyen Akman, E.Ö. tarafından bıçaklı saldırıya uğramış ve olay yerinde hayatını kaybetmişti. E.Ö., polislerce yakalanarak tutuklanmıştı.

Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, E.Ö.'nün "tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor. Ayrıca, yaşının 18'den küçük olması nedeniyle cezasının indirilmesi isteniyor. Orhan Ö.'nün ise "tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürmeye azmettirme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması ve cezasının artırılması talep ediliyor.

Yorumlar (0)