Kırmızı kategoride aranan 2 terörist etkisiz

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın verdiği bilgilere göre Batman'da düzenlenen "Bozdoğan-45" operasyonunda "Zeynep Cûdî" kod adlı Zeynep Nibat ve "Beritan Amara" kod adlı Sultan Dağ etkisiz hale getirildi. Bu teröristlerin kırmızı kategoride arandığı hatırlatıldı.

GÜNDEM 24.06.2024, 10:08 Hakan Öksüz
Kırmızı kategoride aranan 2 terörist etkisiz

Batman'ın Gercüş kırsalında yapılan "Bozdoğan-45" operasyonunda, kırmızı kategoride aranan terör örgütü PKK üyeleri köşeye sıkıştırıldı. Jandarma Özel Harekat (JÖH), Jandarma Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK) ve Jandarma Komando timlerinin gerçekleştirdiği operasyon hakkında İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya bilgi verdi. 

TEM Daire Başkanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı koordinesinde yapılan operasyonda J-SİHA, ATAK taarruz helikopterleri ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı uçakları kullanıldı.

6 güvenlik görevlisini şehit etmişler

Terör örgütü üyeleri ile yaşanan çatışma sonucunda "Zeynep Cûdî" kod adlı Zeynep Nibat ve  "Beritan Amara" kod adlı Sultan Dağ etkisiz hale getirildi.

Bu teröristlerin katıldıkları eylemlerde 6 güvenli görevlisinin şehit düştüğü kaydedildi. Toplamda 9 eyleme katılan teröristlerden Sultan Dağ'ın, "sözde Botan Saha Eyalet Sorumlusu" olduğu belirlendi.

Yorumlar (0)