Kayseri’de çocuğa taciz iddiası: Olaylı gecenin bilançolusu sabah ortaya çıktı!

Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, Suriyeli bir göçmenin 7 yaşındaki bir çocuğa tacizde bulunduğu iddiası ilçede büyük tepki yarattı. Gece boyunca toplanan kalabalık, olaya tepki olarak bazı araçları ters çevirip iş yerlerini ateşe verdi. Olaylara müdahale eden 5 polis yaralandı. Suriyeli şüpheli gözaltına alındı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, mağdur çocuk ile kardeşleri ve annesinin devlet koruması altına alındığını açıkladı.

GÜNDEM 01.07.2024, 01:08 01.07.2024, 10:18 Buse Önder
Kayseri’de çocuğa taciz iddiası: Olaylı gecenin bilançolusu sabah ortaya çıktı!

Kayseri'nin Danişmentgazi Mahallesi'nde meydana gelen taciz vakası, büyük bir gerginliğe yol açtı. İddiaya göre, yabancı uyruklu bir şahıs, 5 yaşındaki bir çocuğu taciz ederken yakalandı. Olayın ardından mahallede toplanan kalabalık, şüpheliyi ele geçirmek için taşkınlık çıkardı.

Özel Harekat polisleri tarafından bölgeden uzaklaştırılan şüpheli, güvenlik altına alınırken, öfkeli kalabalık yabancı uyruklulara ait araçları ters çevirdi ve bazı iş yerlerini ateşe verdi. Olay yerine gelen TOMA araçları ile müdahale edilirken, itfaiye ekipleri yangınlara müdahale etti.

Kayseri Valiliğinden açıklama geldi

Kayseri Valiliği olayla ilgili bir açıklama yaptı. Valilik, Danişmentgazi Mahallesi'nde yabancı uyruklu bir şahsın, küçük yaştaki bir çocuğa tacizde bulunduğu iddiasıyla gözaltına alındığını, çocuğun ise koruma altına alındığını belirtti.

Açıklamada, "Konu tarafımızca titizlikle takip edilmekte olup, vatandaşlarımızın itidalli davranarak, resmi makamlarca belirtilen açıklamalar haricinde herhangi bir eylemin içinde olmamaları hususunda kamuoyuna saygıyla sunulur" denildi.

Vali Ççiçek: "5 polis yaralandı"

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, olayların yaşandığı bölgeye gelerek vatandaşları sakinleştirmek için çaba sarf etti. Vali Çiçek, çevredeki bir apartmanın balkonuna çıkarak burada vatandaşlara seslendi ve sakin olmalarını istedi.

Olayları yatıştırmaya çalışırken 5 polisin yaralandığını belirten Vali Çiçek, "Öfkenizi anlıyorum ve bu olayın alçakça olduğunu biliyorum. Sizlere valiniz olarak söz veriyorum, bir daha Danişmengazi Mahallesi'nde böyle bir durum yaşanmayacak” ifadelerini kullandı.

Çiçek, “Güvenliğiniz için dağlarda terörle mücadele eden polislerimiz, burada da sizin için çalışıyor. Mesajınızı aldım. Allah rızası için, hiçbir polisimizin burnu kanamasın. Gereken neyse yapacağız. Herkesin dağılmasını istiyorum" dedi.

‘Şahıs gözaltında’

Olay yerinde açıklamalarda bulunan İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, "Tepkinizi gösterdiniz. Sizi anladık, mesajınızı aldık. Bundan sonraki yapacağınız her türlü hareket sizinle ilgili konulara dönecek. Buradaki mağdur şahıs Türk değil. Şu anda şüpheli şahıs gözaltında” ifadeleri ile kalabalığı dağıtmaya çalıştı.

‘Biz gerekeni yapacağız, bunun sözünü veriyorum’

Mağdur şahsın sağlığıyla ilgili herhangi bir problem gözükmediğini vurgulayan Aydın, şüpheli şahsın ve ailesinin ilgili sınır dışı dahil her türlü işlemlerinin yapılacağına dair söz verdi. “Bir hafta sonra tekrar bu mahalleye geleceğim. Bu olayla ilgili neler yaptığımızı söyleyeceğim” ifadelerini kullanan Aydın, “Lütfen ailelerinizi alın, evlerinize geçin. Biz gerekeni yapacağız, bunun sözünü veriyorum” dedi.

Çocuk, kardeşleri ve anne koruma altında

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, mağdur çocuk, kardeşleri ve annenin devlet korumasına alındığını duyurdu. Bakanlık açıklamasında, "Uzman ekiplerimiz tarafından çocuğa ve ailesine yönelik psikososyal destek süreci başlatılmıştır. Dava sürecine müdahil olarak suçlunun en ağır cezayı almasının yakın takipçisi olacağız" ifadelerine yer verildi.

Olayların yaşandığı mahallelerde sabah manzarası

Olayların yaşandığı mahallelerde gün ağarınca hasar ortaya çıktı. Ters çevrilmiş bir otomobilin yol ortasında olduğu görüldü. Hareketli bir gecenin ardından bölgede sessizlik hakim. Polis ekipleri, devriye gezerek güvenlik önlemlerini sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar (0)