İstanbul'da bina çöktü, mahalle sakinleri böyle anlattı: "Kamyon geçse sallanıyor"

Bahçelievler'de çöken 7 katlı binanın bulunduğu mahallede yaşayan vatandaşlar, "Kamyon bile geçerken evler sallanıyor" diyerek veryansın etti. Çevredeki tüm binaların eski olduğunu kaydeden mahalle sakinleri, kentsel dönüşüm vurgusu yaptı.

GÜNDEM 27.06.2024, 10:47 27.06.2024, 11:02 Hakan Öksüz
İstanbul'da bina çöktü, mahalle sakinleri böyle anlattı: "Kamyon geçse sallanıyor"

İstanbul Bahçelievler'de sabaha karşı panik dolu anlar yaşandı. Zafer Mahallesi Yadigar Sokak'ta yer alan 7 katlı bir bina kısmen çöktü. Saat 04.45 sıralarında çöken binanın bulunduğu bölgeye sağlık, AFAD ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Bina sakinlerinin çökeden kısa süre önce apartmanı tahliye ettiği belirlendi. Binanın 1970'de 4 katlı olarak inşa edildiğini bildiren İstanbul Valiliği, daha sonra kaçan 3 katın çıkıldığını belirtti.

Sebahattin Kuzu: "Biz çıktık, 15 dakika sonra da bina çöktü"

Bina sakinleri ve çevrede yaşayanlar, çökme olayının ardından korku dolu anları gazetecilere anlattı. Sebahattin Kuzu, binadan gelen sesleri duyarak komşularını uyaran kişiydi.

Çökmeden kısa süre önce binayı tahliye ettiklerini belirten Sebahattin Kuzu, "Gece 4 buçukta binadan sesler gelince deprem olduğunu düşündük. Dışarı çıktık, binanın ayrılmaya başladığını gördük. Bunu görünce komşularımızı uyandırdık. Bir yaralanma yok çok şükür. Biz binayı tahliye ettikten 15 dakika sonra da çöktü. Ben şüpheleniyordum ve burada çok sık kalmıyordum zaten. Binada sıkıntıların olduğu belliydi." dedi.

Ayhan Taşkın: "Duvar gidiyordu, çocukları zor kurtardım"

Mahalle sakini Ayhan Taşkın, "Bizim evimiz de hasar gördü. Ben de yan binada yaşıyorum. Yan binanın çökmesi yüzünden yatak odası gitti. O anda uykudaydık. Gürültüye uyandım. Duvar gidiyordu, çocukları zor kurtardım. Kapıyı kırarak çocukları yatak odasından çıkardım." ifadelerini kullandı.

Zeynep Dernek: "Kamyon bile geçerken evler sallanıyor"

Mahallede ikamet eden Zeynep Dernek, "Burası da kentsel dönüşüme girmeli. Mahalledeki evlerin hepsi eski. Buradaki inşaat çalışmasında evlerimiz sallanıyor. Hatta kamyon geçince bile sallanıyor evler." değerlendirmesinde bulundu.

Harun Kolal: "Buradaki bütün binalar eski"

Çöken binanın bulunduğu mahallede yaşayan Harun Kolal, "Gürültü duyunca deprem oluyor zannettik. Camlara koştuk, bina çöküyordu. Tam karşısındaki inşaatta çalışma sürüyordu. Ana caddeden sarsıntıyı hissettik. Buradaki bütün binalar eski." vurgusunu yaptı.

Yorumlar (0)