İnternet bağımlısı eşlere kötü haber! Yargıtay karar verdi

Yargıtay, internet bağımlılığı konusunda emsal teşkil edecek bir karar aldı. Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, internet bağımlısı eşin evine, eşine ve çocuğuna yeterli ilgiyi göstermemesini boşanma nedeni olarak kabul etti.

GÜNDEM 03.07.2024, 12:08 04.07.2024, 09:35 Buse Önder
İnternet bağımlısı eşlere kötü haber! Yargıtay karar verdi

İçtihat Bülteni Uygulaması'ndan edinilen bilgiye göre, Gebze'de karşılıklı açılan bir boşanma davasında, eşlerden birinin internet bağımlısı olması nedeniyle eşine, evine ve çocuğuna yeterli ilgiyi göstermemesi, Gebze Aile Mahkemesi tarafından kusurlu davranış olarak değerlendirildi.

Gebze Aile Mahkemesi'nin kararının ardından taraf vekilleri, Sakarya Bölge Adliye Mahkemesi 2. Hukuk Dairesi'ne istinaf başvurusunda bulundu. Ancak, istinaf başvuruları esastan reddedildi. Bu karara itiraz eden taraf vekilleri, bu kez Yargıtay 2. Hukuk Dairesi'ne temyiz başvurusunda bulundu.

Yargıtay kararı: "Boşanma sebebi"

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, temyiz başvurusunu değerlendirerek, internet bağımlılığı nedeniyle eşine, evine ve çocuğuna yeterli ilgiyi göstermemenin boşanma sebebi olduğuna hükmetti. Yargıtay'ın kararında, "Tarafların iddia, savunma ve dayandıkları belgelere, uyuşmazlığın hukuki nitelendirilmesi ile uygulanması gereken hukuk kurallarına, dava şartlarına, yargılamaya hâkim olan ilkelere, ispat kurallarına ve temyiz olunan kararda belirtilen gerekçelere göre davacı-davalı erkek vekilinin temyiz itirazları yerinde görülmemiştir. Aynı şekilde, davalı-davacı kadın vekilinin temyiz itirazları da yerinde görülmemiştir" ifadelerine yer verildi.

Yorumlar (0)