Hakan Telli'yi şehit eden "Anucur" çetesinden 3 kişi daha yakalandı

Polis memuru Hakan Telli'yi şehit eden, memur A.Y.Ç'yi göğsünden vurarak ağır yaralayan "Anucur" çetesine yapılan operasyonda gözaltına alınan 51 sanık hakkında 146 yıla kadar hapis cezası talep ediliyordu. Çetenin, Kağıthane'ye bağlı Hamidiye Mahallesi'nde uyuşturucu ticareti yaptığı belirlenen 3 üyesi yakalanarak cezaevine gönderdi.

GÜNDEM 22.06.2024, 15:03 Hakan Öksüz
Hakan Telli'yi şehit eden "Anucur" çetesinden 3 kişi daha yakalandı

İstanbul Kâğıthane'de Ağustos 2023'te bir eve yapılan baskının ardından yaşanan çatışma sonucunda polis memuru Hakan Telli şehit düşmüştü.

Uyuşturucu ticareti yaptığı tespit edilen çeteye yönelik yapılan operasyonda Hakan Telli şehit düşmüştü. Otomatik silahlarla polise karşılık veren çete üyeleri, memur A.Y.Ç'yi göğsünden vurarak ağır yaralamıştı. 

51 sanık hakkında 146 yıla kadar hapis istenmişti

Hakan Telli'nin şehit düşmesine neden olan "Anucur" çetesine şafak operasyonu yapılmış, Diyar Anucur (18) öldürülmüştü. Polisin "teslim ol" ihtarına ateş açarak karşılık veren G.D. (19), A.A. (19), K.T. (22) ve O.A. (27) yakalanmıştı.

"Anucur" olarak anılan suç örgütüne yapılan operasyonda 51 sanık hakkında iddianame hazırlanmış, 5'er yıldan 146'şar yıla kadar hapis cezası talep edilmişti.

3 şüpheli gözaltına alındı

Çeteye yönelik çalışmalarını sürdüren Kağıthane Asayiş Büro Amirliği, uyuşturucu madde ticaretini tespit etti. Hamidiye Mahallesi'nde iki adres belirlendi. Özel harekat polislerinin de katıldığı operasyonda 3 şüpheli etkisiz kılındı.

Mutfakta "Uzi", evde balistik yelek bulundu

Adreste yapılan aramada mutfak çekmecesinde "Uzi" olarak tabir edilen otomatik silah bulundu. 92 parça bonzainin yanı sıra kırmızı reçete ile satışı yapılan haplar, balistik yelek, hassas terazi ve 6 parça kokain bulundu. Gözaltına alınan 3 şahıs, emniyete götürüldü. İkişer suç kaydı bulunan Tuğcan U, Hazal G. ve Doğanay D. tutuklandı. 

Yorumlar (0)