Firari Eylem Tok ile Timur Cihantimur ABD'de böyle yakalandı

Oğuz Murat Aci'nin ölümüne yol açan 17 yaşındaki ehliyetsiz sürücü Timur Cihantimur, annesi Eylem Tok tarafından ABD'ye kaçırılmıştı. Eylem Tok ile oğlunu teşhis eden bir kuryenin ihbarı sayesinde yakalanan firari Eylem Tok, 27 Haziran'da mahkemeye çıkacak. Timur Cihantimur ise Boston'daki ikinci duruşmasına bugün Türkiye saati ile 22.30'da çıkıyor.

GÜNDEM 20.06.2024, 17:15 Hakan Öksüz
Firari Eylem Tok ile Timur Cihantimur ABD'de böyle yakalandı

İstanbul'da arızalanan ATV tipi aracını emniyet şeridine çeken Oğuz Murat Aci, Timur Cihantimur yönetimindeki cipin kendisine çarpması nedeniyle hayatını kaybetti. Kemerburgaz'da 1 Mart'ta yaşanan kaza, Türkiye'nin gündeminde geniş yer kapladı. Bir ailenin yasa boğulmasına sebep olan 17 yaşındaki ehliyetsiz sürücü, annesi Eylem Tok tarafından önce Mısır'a, ardından ABD'ye kaçırıldı.

Kazada hayatını kaybeden Oğuz Murat Aci

Kazadan 106 gün sonra yakayı ele verdiler

Oğuz Murat Aci'nin ölümüne yol açan Timur Cihantimur ile annesi Eylem Tok, kazanın ardından 106 gün sonra ABD'de yakayı ele verdi. Firari anne ile oğlu, bir Türk kuryenin dikkati sayesinde yakalandı. 

Duruşma bugün saat 22.30'da

Edinilen bilgilere göre Timur Cihantimur, Boston'da ikinci defa mahkemeye çıkacak. Bugün görülecek duruşma, Türkiye saati ile 22.30'da başlayacak. İlk duruşmada avukatlar, müvekkilleri Timur Cihantimur'un tutulduğu çocuk hapishanesi nedeniyle şikayetçi olmuştu. Anne Eylem Tok'un 27 Haziran'da mahkemeye çıkacağı kaydedildi.

Özel bir okulu ziyaret edecekken yakalandılar

Yıllık ücreti 46 bin dolar olan Boston'daki bir okulu ziyaret etmeye hazırlanan ve bu esnada yakalanan Eylem Tok ile oğlu Timur Cihantimur'un tutuklanması, adalet bekleyenlerin gönlüne su serpti. Yakalandıkları esnada Eylem Tok'un üzerinde 5 bin dolar nakit paranın bulunduğu kaydedildi.

ABD'den Küba'ya kaçmak için sahte pasaport hazırlığı

Mahkeme belgelerinde Türk yetkililerin görüşleri yer aldı. Buna göre Eylem Tok ile oğlu Timur Cihantimur, ABD'den Küba'ya kaçmak için sahte pasaport almaya çalışıyordu. Tutuklama kararına göre Cihantimur "kasıtsız adam öldürme ve yaralama", annesi Eylem Tok ise "suçluyu koruma" suçundan yakalandı. Türkiye, iki şüphelinin de bu suçlarından dolayı iadesini talep ediyor. 

Sipariş verirken yabancı isim kullanıyordu

106 günlük kaçış sürecinde polisten kurtulmak için çeşitli yöntemler kullanan Eylem Tok, bu nedenle izi sürülemeyen kullan-at telefonlara yöneldi. Boston'daki bir rezidansta kalan firari anne ile oğlu, kaldıkları otele dışarıdan yemek söylüyordu. Tanınmamak için yabancı isim kullanan Eylem Tok, otele yakın restoranları tercih ediyordu.

Türk kurye, Eylem Tok'un planlarına kibrit çaktı

Siparişi götüren restoranın Türk kuryesinin dikkati, Eylem Tok ile oğlunun yakalanmasını sağladı. Polise ihbarda bulunan kurye, Eylem Tok'un tüm planlarının üstüne kibrit çaktı.
Yaka paça götürülürken "Katil değilim, anneyim" diyerek bağırdı

Yıllık ücreti 46 bin dolar olan British International School of Boston isimli okulu gezip otele dönen Eylem Tok ile oğlu Timur Cihantimur, polis baskınıyla neye uğradığını şaşırdı. 8 polisin katıldığı operasyonla yakalanan Eylem Tok, "Katil değilim, anneyim ben. Annelik iç güdüsü ile hareket ettim." diyerek bağırdı.

Avukattan akıl almaz savunma

Eylem Tok'un salıverilmesi gerektiğini kaydeden avukat Brendan Kelley, "Türkiye'ye iadesi mümkün değil. Çünkü Türk kanunlarına göre çocuklarını korumak isteyen ebeveynlerin yaptığı suç sayılmıyor." dedi.

Yorumlar (0)